Et liv uden gær / Et liv med Surdej

Denne surdej er særlig god til bagning af rugbrød. Surdej kan spores helt tilbage til vores forfædre. En hjemmelavet symbiotisk kultur der består af mælkesyrebakterier og gærsvamp, der får brødet til at hæve og som samtidig giver et karakteristisk smag. Surdej består kun af mælk og vand, der udvikler sig og holdes i live over tid. Lav din helt egen surdej – lad mig vise dig hvordan.

Frisk Jordbærmarmelade med Mynte

Jeg havde lige en rest jordbær og mynte, og har netop lavet denne friske marmelade til de kommende sommerdage til morgenmad på terrassen. Jeg foretrækker en marmelade der ikke er for sød. Men har man børn, eller andre sjæle med en sød tand, i hjemmet som godt kan lide den lidt mere søde marmelade, så tilsæt evt. lidt ekstra sukker eller koncentreret saft.

Sprøde syltede græskar med stjerne anis og frisk ingefær

Dejligt supplement til de klassiske syltede asier og rødbeder. Disse syltede græskar er ekstra sprøde da de ikke opvarmes inden de kommes på glas. Ønsker man lidt mindre bid, så kan man drysse 4 spsk salt henover og lad dem stå natten over. Skyl dernæst al salten væk og kom derefter på glas med eddikelage henover.

Hyldeblomst Sukker

Vi hylder stadig hyldeblomsten, og er nu tilbage til forkælelse af den søde tand. Kort og godt, en ren hyldeblomstsukker. Ingen tilsætningsstoffer. Den rene vare. Går fantastisk til de friske jordbær, som ligeså har højsæson netop nu. Udover at bruge det hele selv, så er det en særlig specialitet som jeg pakker i små fine glas og har med ud til venner og familie som værtindegave. Falder altid i god jord.

Hyldeblomst Salt

Næste kapitel i hyldeblomstføljetonen er i det salte hjørne. En skøn aromatisk salt der går godt til dressinger og som drys til al slags kød og fisk. Også en smuk salt at have på bordet når der er gæster. Jeg serverer det på en sort skiferplade der giver en god kontrast, så de fine hvide blomster kommer klart til udtryk. Derudover igen en særlig specialitet som jeg pakker i små fine glas og har med ud til venner og familie som værtindegave. Falder altid i god jord.

Hjemmelavet Hyldeblomsteddike

Når man nævner ordet “hyldeblomst” så tænker de fleste på hyldeblomstsaft. Med god grund, for det smager himmelsk og nydes i stor stil af både børn og voksne. Du kan finde opskriften på hyldeblomstsaft hér. Når du nu er igang med at lave hyldeblomstsaft så gem et par skærme til din helt egen hjemmelavede hyldeblomsteddike. Den smager skønt til marinader og salater. Og så er den ligeså nem at lave som saften. Prøv selv 😃