Når man nævner ordet “hyldeblomst” så tænker de fleste på hyldeblomstsaft. Med god grund, for det smager himmelsk og nydes i stor stil af både børn og voksne. Du kan finde opskriften på hyldeblomstsaft hér. Når du nu er igang med at lave hyldeblomstsaft så gem et par skærme til din helt egen hjemmelavede hyldeblomsteddike. Den smager skønt til marinader og salater. Og så er den ligeså nem at lave som saften. Prøv selv 😃
Denne opskrift giver dig ca. 1/4 liter hyldeblomsteddike
Du skal bruge
- 2 dl lys eddike (fx æblecidereddike, hvidvinseddike el.lign)
- 8 hele sorte peberkorn
- 4 store skærme hyldeblomster
- Lidt atamon (1 spsk), vodka eller snaps.
Opvarm eddike i en gryde til ca. 50 grader. Klip de små fine hyldeblomster fri fra stilkene. Kom det hele i en lille flaske, som du på forhånd har skyllet i enten atamon eller ren alkohol såsom en rest vodka, snaps el. lign. Kom låg på og lad det stå og trække. Gerne i et par uger, men den kan sagtens bruges allerede efter få dage.
Brug eddiken til fx dressing og marinader.
NB! Husk at plukke dine hyldeblomster i områder hvor der ikke er alt for meget trafik. På den måde undgår du at der er for mange tungmetaller i blomsterne og dermed i dine fødevarer.
20. juni 2016 at 22:09
[…] også andre opskrifter med hyldeblomst på Karrieremad. Prøv hjemmelavet hyldeblomstsaft, eller hjemmelavet hyldeblomsteddike eller hjemmelavet […]
20. juni 2016 at 22:11
[…] også andre opskrifter med hyldeblomst på Karrieremad. Prøv hjemmelavet hyldeblomstsaft, eller hjemmelavet hyldeblomsteddike eller hjemmelavet […]