KETO, der står for ‘ketogenic diet’. En kost der får dig til at gå i ketose tilstand. Med andre ord, en tilstand hvor din krop forbrænder fedt i stedet for kulhydrater.
LCHF står får ‘low carb high fat’ princippet hvor du skal indtage så få kulhydrater som muligt.
Opskrifterne under KETO og LCHF hér i Karrieremads univers, har til formål at inspirere til nemme opskrift når du forsøger at fremme en sund livsstil ved hjælp af netop disse kost principper.
KETO og LCHF er ikke en slankekur. Fordelen er dog ofte at du taber dig. Derudover er der mange positive følgevirkninger. For mig særligt: Forøget energi, dybere og mere stabil søvn, reguleret blodsukker, mindre appetit (den rigtige appetit) og fraværet af sukker-cravings.
Eksperterne og “full blown” ketoganere anbefaler at du skal starte med at være 100% tro i de første 4 uger, og dernæst kan du tilpasse din levevis derefter. Hjemme hos os lever vi efter LCHF principperne, men uden at det skal styre vores liv. Når vi er ude at spise, hos venner, har gæster m.m. så spiser vi dét vi får servere og det vil har lyst til. Det samme gælder nydelse af vin, øl og drinks.
Lad mig inspirere dig
KETO Opskrifter
KETO Pizza er for dig som lever efter KETO pincipperne. Selvom KETO og Pizza er hinandens modsætninger, så kan du faktisk sagtens indtage denne lækkeri, da bunden er lavet på blomkål.
KETO Ceviche er for dig som har valgt at leve efter KETO principperne. Smag i højsæde! Smuk forret eller hovedret. Rå fisk når du ikke spiser Sushi.
KETO Kernebrød. Til dig som har valgt at leve efter KETO principperne. Brød kan være en udfordring på KETO, men ikke denne. Kan spises med god samvittighed!
KETO Granola er til dig som spiser efter KETO principperne. En smuk granola/mysli til din A38, Græsk Yoghurt m.m.
Et af mine store savn i starten på KETO var fraværet af rigtig rugbrød. Men det savn, blev hurtigt erstattet af det lækreste brød der til forveksling ligner et rugbrød på en prik - og smager helt fantastisk. TIP: Kom gerne på en brødrister inden servering, det giver den ekstra fasthed, sprødhed og smag
Nemme og meget velsmagende snack, der passer perfekt til et glas kølig hvidvin eller et koldt glas øl. Du kan også vælge at servere det som tilbehør til hovedrettet. Passer både til fisk og kød eller som et velsmagende input til vegetarretten. Klar på ingen tid!
Drop den rød bøf og kast dig ud i en rørt tatar. Tatar smager fantastisk, hvis det er kød af høj kvalitet og tilberedt på den helt rigtige måde (med stor respekt for køkkenhygiejne!) Drop kød fra supermarkedet. Kør forbi en god slagter, der kan friskhakke kødet for dig mens du venter.
Det er næsten ingen grænser for hvad pesto kan bruges til. Som marinade og dip til kylling og fisk, dressing til salater, tilbehør til ost og som sauce til pasta. Og så har pesto den smukkeste grønne og intense farve. Denne opskrift er lynhurtig. Kast det hele ned i en blender og vupti, så er den klar.