KETO/LCHF

KETO, der står for ‘ketogenic diet’. En kost der får dig til at gå i ketose tilstand. Med andre ord, en tilstand hvor din krop forbrænder fedt i stedet for kulhydrater.

LCHF står får ‘low carb high fat’ princippet hvor du skal indtage så få kulhydrater som muligt.

Opskrifterne under KETO og LCHF hér i Karrieremads univers, har til formål at inspirere til nemme opskrift når du forsøger at fremme en sund livsstil ved hjælp af netop disse kost principper.

KETO og LCHF er ikke en slankekur. Fordelen er dog ofte at du taber dig. Derudover er der mange positive følgevirkninger. For mig særligt: Forøget energi, dybere og mere stabil søvn, reguleret blodsukker, mindre appetit (den rigtige appetit) og fraværet af sukker-cravings.

Eksperterne og “full blown” ketoganere anbefaler at du skal starte med at være 100% tro i de første 4 uger, og dernæst kan du tilpasse din levevis derefter. Hjemme hos os lever vi efter LCHF principperne, men uden at det skal styre vores liv. Når vi er ude at spise, hos venner, har gæster m.m. så spiser vi dét vi får servere og det vil har lyst til. Det samme gælder nydelse af vin, øl og drinks.

Lad mig inspirere dig


KETO Opskrifter

KETO / LCHF “rug”brød (rugbrød uden korn)

Et af mine store savn i starten på KETO var fraværet af rigtig rugbrød. Men det savn, blev hurtigt erstattet af det lækreste brød der til forveksling ligner et rugbrød på en prik - og smager helt fantastisk. TIP: Kom gerne på en brødrister inden servering, det giver den ekstra fasthed, sprødhed og smag

Fanø Laks Sashimi med Wasabi Creme

En utrolig nem og minimalistisk forret, der er inspireret af det japanske køkken. Vi kender alle sushi. Og skridtet videre er sashimi. Sashimi er den rå fisk, der serveres uden ris, i form af tynde skiver. Det serveres ofte med soya, wasabi, ingefær og kinaradise. Karrieremad har udviklet en dansk version, med den prisbelønnede Fanø Laks og med hjemmerørt wasabi creme. Egner sig perfekt som forret til gæster, da den kan laves i forvejen. Smukke farver. Enkelt og elegant.

Æg & Rejer & Hjemmerørt Citronmayo

Endnu en juleklassiker: Friskpillede rejer med smilende æg og en mayonnaise med et twist. Denne frokostret er god hele året og kan øvrigt også bruges som en forret. Prøv den med et et lille twist - en Citronmayo. Du kan også tilsætte hakket dild, hvis du ønsker endnu et twist og lidt farve.

Glutenfrit Blomkålsbrød

Et nyt år er startet! Efter en sød suletid i december, trænger mange (inklusiv mig selv) til en sund madvaner i januar måned. For mit vedkommende har jeg lovet mig selv at droppe sukker og kornprodukter (dvs. ingen pasta, brød m.m.). I den anledning har jeg udviklet dette (glutenfrie) blomkålsbrød helt uden mel. Du kan både spise det som brød, men du kan også blot spise det som snack i løbet af dagen. Det smager nemlig super godt som det er - helt uden pålæg. Rigtig godt nytår!

Grillede Edamame Bønner med Hvidløgssoya

Nemme og meget velsmagende snack, der passer perfekt til et glas kølig hvidvin eller et koldt glas øl. Du kan også vælge at servere det som tilbehør til hovedrettet. Passer både til fisk og kød eller som et velsmagende input til vegetarretten. Klar på ingen tid!

Rørt Tatar Med Det Hele

Drop den rød bøf og kast dig ud i en rørt tatar. Tatar smager fantastisk, hvis det er kød af høj kvalitet og tilberedt på den helt rigtige måde (med stor respekt for køkkenhygiejne!) Drop kød fra supermarkedet. Kør forbi en god slagter, der kan friskhakke kødet for dig mens du venter.

Saftige bøffer, smagfulde varme hvidløg og blødende tomater

Så kom solen frem og temperaturen er heller ikke så ringe endda. Og resten af ugen ser heller ikke så skidt ud. Så støv grillen af og få gang i bøfferne. Prøv denne nemme ret, der er klar på ingen tid. Saftige bøffer, smagfulde varme hvidløg og blødende tomater. Alt sammen direkte fra grillen. Servér med et godt glas rødvin og små kogte kartofler.

Grøn Pesto med spinat, ruccula og basilikum

Det er næsten ingen grænser for hvad pesto kan bruges til. Som marinade og dip til kylling og fisk, dressing til salater, tilbehør til ost og som sauce til pasta. Og så har pesto den smukkeste grønne og intense farve. Denne opskrift er lynhurtig. Kast det hele ned i en blender og vupti, så er den klar.