Salater & Tilbehør

Salater & Tilbehør

Persillesalat med bagte Jordskokker

YES! Jordskokkerne er tilbage i vores køkken, for sæsonen er startet. Jeg er vilde med de små knoldede grøntsager, der ikke stiller de store krav. De kan spises rå, kogte, bagte m.m. I dag bliver de ovnstegte. Den sødlige og nøddeagtige smag passer perfekt til den rå persille toppet med en fyldig pesto.

Asiatisk Sur Sød Dip med Ingefær

Jeg holder utrolig meget af det asiatiske køkken. Der er så mange smagsnuancer og sammensætninger af sur, sød, salt og "SPICYNESS". Denne dressing/dip er jeg vild med da den passer til alt som dressing til grøntsatssnitter og salater samt som dip til wontons, dumplings og forårsruller. Nem at lave - og lav gerne en stor portion, da det kan holde sig på køl i flere dage. På billedet er det vegetar dumplings med urter og denne skønne dip.

Sprød Salat med Kål, Mynte, Agurk, Løg og Chili

Er vilde med friske og sprøde salater, hvor der er smæk på nuancer og smagsoplevelser. Denne salat har sprødhed fra det friske kål, agurk og løg. Og så bliver smagsløgene pirret af frisk mynte, chili og lime. Passer perfekt som tilbehør til fisk, kylling og oksekød. Og så er den klar på 5-10 minutter.

Hjertesalat med Friske Figner, Mozzarella & Parmaskinke

Jeg er ved at være godt klar til forår. Klar til at bevæge mig væk fra det lidt tunge vinterkøkken og over i det lette forårs og sommerretter med smæk på farverne. Men hvorfor egentlig vente på at vejret diktere. Prøv denne nemme salat, der er utrolig smuk ved serveringen og smager himmelsk. Opskriften er sat til 2 personer, så gang blot op hvis I er flere.

Panerede Græskarbåde med Parmesan, Citron og Urter

Helt ærligt! Så har græskar ikke særlig meget smag. Derfor er det vigtigt at hjælpe smagen lidt på vej. Og det gør vi i denne fantastiske ret, hvor vi drysser en masse smagsnuancer henover. Let at lave og smager himmelsk. Kan sagtens fungere som en hovedret med en god salat til, eller som tilbehør til en fx. kylling eller frikadeller

Sprød Cæsar Salat

Sommeren er i den grad over os, og vi trænger til lette måltider. Salater er skønne, men hvis de skal mætte bare en smule er det godt med lidt ekstra smæk på fyldet. Cæsar Salat er fyldt med saftig kylling og den meget velsmagende Cæsar Dressing, der er helt unik.

Barbecue Blomkål

De fleste tiltrækkes af smagen af spareribs og særligt på grund af den søde og fyldige barbecue marinade, der gennemsyrer hele oplevelsen på den gode måde. Denne oplevelse kan nu også nydes helt uden kød og med god samvittighed. For hér er hovedingrediensen det fiberrige blomkål, der indeholde flere stoffer, der gavner kroppen. 

Persillepesto med Edamame og Solsikkekerner

Vi kender alle den klassiske pesto der smager skønt til en omgang frisk pasta. Jeg har været i køkkenet og udviklet denne variant der går fantastisk til ostebordet (særligt til tørre oste såsom Prima Donna, Pecorino og Manchego), som dip til snack og grøntsager eller stadig til den gode omgang friske pasta. Lad mig præsentere: Persillepesto med Edamamebønner og Solsikkekerner. Intens smag og med en god balance af bitterhed, salt og sødme. Prøv den!

Sommersalat med Nye sprøde ærter, Nektariner og Med Frisk Ingefær/Lime dressing

Prøv denne smukke og velsmagende sommersalat. Ideel som tilbehør til grillmaden. Den kan også serveres som 'et friskt twist' til helt almindelige frikadeller eller en god gammeldags hakkebøf. Slip fantasien løs og tilsæt evt. andre grøntsager såsom agurk, gulerod, kål, tomat og/eller et drys hakkede mandler.

Blomkål med cherry tomater, kapers, persille & et twist citron

Blomkålssæsonen er i fuld gang. Sæsonen strækker sig fra juni til november. En dejlig lang sæson, hvor vi kan udnytte den sunde grøntsag på utallige måder. Imens vi stadig har sommerferie, vil jeg præsentere jer for en let og sommerlig udgave. Lad mig præsentere: Blomkål med cherry tomater, kapers, persille og et twist citron. Dejligt tilbehør til både fisk, fjerkræ eller en lun frikadelle 🙂

Tabouleh med mynte og grønt

Jeg kalder ofte Tabouleh for vegetarisk biksemad. Da det består af en masse forskellige grøntsager (evt. grøntsagsrester) der er hakket og blandet med enten couscous eller bulgur og har oprindelse fra mellemøsten. I denne udgave har jeg helt udeladt hvede, og derfor er denne 100% en grøn og fiberrig oplevelse.

Rejecocktail med edamame og Wasabidressing

Giv den klassiske rejecocktail et lille japansk twist der tilmed bidrager til sundheden. Tilsæt edamame soyabønner der er rig på både kostfibre, protein og aminosyre. For ikke at tale om et utal af mineraler. Og Wasabi der efter sigende skulle have en antibakteriel virkning på kroppen. Alt dette i særdeles godt selskab med små fikse rejer der som altid er rig på Omega-3.

Tzatziki med agurk og mynte

Den græske klassiker med et twist af mynte. Et fedtfattigt alternativ til tunge dressinger eller saucer. Fantastisk tilbehør til fx. græske frikadeller, lam eller fisk. Eller som fyld i en bagt kartoffel. Der findes mange varianter af yoghurt. Jeg er ret vild med den økologiske og fedtfattige 2% græske yoghurt fra Thise Mejeri. Men alle varianter kan bruges. Du kan også selv dræne yoghurten.

Salat med græskar, kikærter og persille

Græskar smager fantastisk og er rig på antioxidanter som betacoten, C-vitaminer, B-vitaminer og flere mineraler såsom jern, folinsyre og kalium. Særligt den velsmagende japanske hokkaido græskar er værd at bruge. Den er lidt mere fast i kødet og minder om kartofler og passer perfekt til ovnbagning. Prøv denne nemme salat i anledningen af Halloween og græskar sæson

Hjemmelavet Tabasco / Chilisauce

Jeg holder meget af det orientalske køkken. Særligt brugen af chili. Der må godt være bid i uden at bedøve. Men det er ikke alle der er lige begejstret for chili og den styrke og eftersmag det giver. Så det nemmeste er at have chili "on the side", så man selv kan dosere. Chilisauce eller den klassiske Tabasco er nem at lave. Prøv selv

Grøn Pesto med spinat, ruccula og basilikum

Det er næsten ingen grænser for hvad pesto kan bruges til. Som marinade og dip til kylling og fisk, dressing til salater, tilbehør til ost og som sauce til pasta. Og så har pesto den smukkeste grønne og intense farve. Denne opskrift er lynhurtig. Kast det hele ned i en blender og vupti, så er den klar.

Peberrodssmør

Jeg er vild med smagen af ren økologisk smør med havsalt. Men nogle gange får jeg lyst til at give det et lille twist. Særligt når vi får gæster og når der skal kæles lidt ekstra for detaljen. Prøv denne peberrodssmør der giver smagsløgene et ekstra lille smæk.

Salat med hvidkål, basilikum & stedmoderblomster

Smuk og nem salat. Ingen omveje. Stedmoderblomster hører til familien “spiselige blomster”, og de er samtidig meget smukke i mad og til anretning. Pynt med blomsterne til sidst. Dog sørg for at købe usprøjtede, hvis I vil spise dem eller dyrk dem selv, så I er sikker på at få den helt rene vare. Dem fra supermarkederne er ofte sprøjtet og primært solgt som stueplante til pynt.

Tærte ‘Paleo Style’ fyldt med grøntsager  (helt uden korn)

Ingen tilsætningsstoffer, E-numre, farvestoffer, sukker, sødemidler m.m. Det handler om Paleo (også kaldet stenalderkost) der er en sund livsstil for mange. Paleo betyder at man udelukkende holder sig til kød, fisk, æg, grøntsager, frugt, bær, nødder og frø. Paleo konceptet er et opgør med de moderne fødevarer som korn, mel, mælkeprodukter, sukker og forarbejdede fødevarer.

Salade Niçoise

Salade niçoise er en klassisk fransk salat der oprindeligt kommer fra Nice. Efterhånden er det blevet en salat der sammensættes på forskellige måder alt efter smag og behag, men tun og kogt æg er en vigtig essentiel del. Der indgår ofte følgende ingredienser, som kan inkluderes eller ekskluderes alt efter smag og sæson: Ansjosfilet, haricots verts (grønne bønner), tomater, oliven, kogte kartofler, forårsløg, avocado, løgringe og/eller kapers.