Jeg er vild med vietnamesisk mad. Det er simpel mad, ofte med en masse friske grøntsager og urter og så er det utrolig smagfuldt. Denne ret er meget simpel og nem at lave. Det kræver få ingredienser og er budgetvenligt. Retten passer nærmest sig selv og jeg laver den ofte på hverdage, hvor det hele skal være lidt nemt. Prøv selv
Ingredienser til 3-4 personer
- 800-1000 gram stegt flæsk i skiver
- 6 spsk olie (kokosolie eller oliven olie, eller anden stegeolie)
- 6 spsk sukker til den første karamelisering
Dernæst
- 6 fed hvidløg
- 6 spsk rørsukker
- 6 spsk fiskesauce
- 6 tsk. peber
- 3 dl. vand
Forslag til servering:
- Jasminris
- Frisk koriander
- Asiatisk kålsalat (LINK til opskrift HER)
Smag til med salt
Server med Jasminris, et drys forårsløg og frisk koriander og gerne en spidskålssalat med asiatisk dressing.
Skær sværen af flæsken og skær i små stykker.
Pil hvidløg og pres dem hårdt mod skærebræt med en kniv. De skal ikke presset som sædvane, blot et enkelt tryk med det brede stykke af kniven. Hvidløgene skal nemlig i retten so, hele hvidløg der blot har fået et tryk og dermed er flækket lidt i kanterne.
Kom gryde på panden på en cirka mellemhøj til høj varme. Kom med det samme sukker og olie på panden. Rør ikke i gryden, men lad det stå selv og blive brunt. Det er fuldstændig som skulle du lave brunede kartofler til jul.
Når karamellen har fået den mørke brune farve, tager du hele gryden væk fra blusset og tilsætter nu al kød. Og rør det rundt i den brune karamel.
Kom gryden tilbage på komfuret for samme varme og rør godt rundt. Tilsæt efter 2 minutter de øvrige ingredienser. Når det hele begynder at koge, skruer du ned til lavt blus. Læg låg på og lad det simre i op til 35-40 minutter.
Hvis du vil kan du lade hvidløgene blive i gryden eller du kan tage dem op (hvis du blot ønsker dem som smagsgivende).
Smag til med ekstra salt og fiskesauce.
Idet der ikke er grøntsager i denne ret, serveret jeg altid denne asiatiske salat til – find opskriften hér: Asiatisk Kålsalat
Velbekomme