Dessert

Dessert

Risalamande med drys af brændte mandler

Desserten juleaften kan ikke være meget anderledes end Risalamande, der spiller en klar hovedrolle til vores julemiddag. For mig er det vigtigt at risalamanden er luftig, blid og samtidig med bid. Hvis du har mod på at ændre konceptet en smule, så giv den en twist. Drys med hakkede brændte mandler og en kugle kirsebær-, solbær- eller hindbær sorbet.

Ris á l’amande (Risalamande)

Julen står for døren og traditionerne piller vi ikke ved hjemme hos os. Desserten er altid Ris a la mande juleaften. Den er så populær at den altid spises over to dage - og er vi mange så kommer vi ekstra hele mandler i, så flere får muligheden for mandelgaven. Dog kan jeg med nød give desserten et lille twist - som er friskrevet appelsinskal som pynt, der samtidig giver desserten et ekstra pift.

Sommerdessert: Jordbær med Creme Anglaise og Jordbær Sorbet

JORDBÆR! JORDBÆR!… Sommerferie kickstartes med den lækreste og smukkeste dessert. En hyldest til de smagfulde danske jordbær, der stadig høstes rundt omkring i landet : Sommerdessert: Jordbær med Creme Anglais og Jordbær Sorbet. Nemt at gå til - og ikke så svært som det ser ud 🙂

Vaniljeparfait med Hindbær og Chokolade

Denne parfait (is) er utrolig nem at gå til. Den krystalliserer ikke i fryseren, hvor den i øvrigt passer sig selv. Så hvis du ikke er ejer af en ismaskine, så er denne opskrift lige noget for dig 🙂 Isen kan sagtens holde sig i op til en uge i fryseren, så lav endelig rigeligt. Også en god basis for en klassisk "Bananasplit"

Ladyfingers Lagkage med Bær

Ladyfingers (Savoiardi) kan bruges til andet end Tiramisu. Prøv dem i denne meget nemme dessert eller eftermiddagskage. Den er lavet på ingen tid og med meget få ingredienser. Den fremstår så smukt ved serveringen og smager let og frisk.

Sprøde og Smukke mini orangekager

Denne dessert er en fuldstændig fantastisk smuk dessert. Ud over at se helt kunstnerisk ud på tallerkenen, så egner den sig også godt til gæstemad, da de kan lave i forvejen og dermed frigive mere tid sammen med gæsterne. Og så imponerer den samtidig, hvilket man ikke skal kimse ad.

Portionsanrettet Tiramisu

Klassiker! Fantastisk dessert og ikke mindst når man får gæster. Den kan (eller rettere SKAL 🙂 laves i forvejen. Og næsten ingen yderligere tilberedning inden den skal serveres… andet end et lille “twist” med en si fyldt med kakao. Sådan! … og klar til servering.

Intens Chokoladetærte med frisk Hindbærskum

Intens chokoladetærte der smelter på tungen. Smuk og nem dessert når der gæster i sigte. Den kan laves i forvejen og så er den utrolig smuk når den portion anrettes. Og så kan man spise den med god samvittighed: Videnskaben beretter at chokolade har en helbredende effekt og sågar er sundt (i små mængder og med kakaoindhold på over 70% 🙂

Chokoladetærte / Tarte aux Chocolat

Hvis du elsker chokolade så skal du give dig i kast med denne chokoladetærte. En fransk klassiker. Intens chokoladesmag i den bitre chokoladeafdeling. Blot fem ingredienser skal der til for at få denne fortryllende oplevelse. Og 'good news’: Videnskaben beretter at chokolade har en helbredende effekt og sågar er sundt (i små mængder og med kakaoindhold på over 70%).

Blåbærtærte på sprød bund og med luftig vaniljeskum

Er kager sunde? Det tvivler jeg på, men det kan være godt for sjælen og humøret at forkæle sine smagsløg med lidt sødt. Og dog! Blåbær er rig på antioxidanter og vitaminer. Og hvis de spises rå og friske, er sundhedsfaktoren højest. Så måske er min nyudviklede blåbærtærte en ‘win-win’, der toppes med 250 gram friske blåbær. Prøv den - den er let at lave!

Rødgrød med Fløde

Rødgrød med fløde. Så kan det vel ikke blive mere dansk. Udover at være den mest populære sætning man serverer til udlændinge, for at teste hvor gode de er til dansk, så er 'rødgrød med fløde' også en af de mest populære sommerretter i det danske køkken. Nogle kalder det sågar "Danmarks nationaldessert". Hér er min version - frisk, lækker og let at lave.

Kærnemælksis / Kærnemælksparfait / Kærnemælkskoldskålsis (verdens nemmeste is uden brug af ismaskine)

Hvis du er vild med kærnemælkskoldskål så er denne is lige noget for dig. Den er frisk og syrlig og passer perfekt som let sommerdessert. Som regel er is nemmest at lave ved hjælp af en ismaskine, men denne kan du nemt lave dagen i forvejen og uden det store køkkengrej andet end et piskeris, der kan piske fløden til skum.

Flødebolle Lagkage

Fantastiske - Farverige - Fremragende - Forunderlige - Fødselsdag. I dag runder jeg et skarpt hjørne. Og det skal selvfølgelig fejres med en kaloriebombe af en lagkage. Lige præcis i dag, holder jeg helt fri. Dagen skal nydes i fulde drag med mine kære. Og det betyder også fri fra køkkenet for en stund. En hurtig lækker lagkage kan jeg altid hurtigt trylle frem. Jeg præsenterer hér min flødebolle Lagkage på under 15 minutter (... hvilket betyder at lagkagebundene er købte.)

Marcipankugler med drys

Hér til aften efter aftensmaden blev den søde tand vækket til live, og jeg havde ikke rigtigt noget sødt på lager. Men jeg havde en rest rå marcipan fra den netop vel overståede jul og en masse mørk overtrækschokolade. Det blev hurtigt til tre slags, da jeg lige havde lidt drys i skuffen - men hér er det kun fantasien der sætter grænser. Prøv fx med kokos, ren kakaopulver eller lakridspulver. Disse kugler tog mig kun 10 minutter at lave inkl. at de lige lå et par minutter i kulden udenfor hvor chokoladen kunne sætte sig.

Kaffe & Kage

Nogle gange er der ikke behov for den helt store dessert efter er stort måltid mad. I stedet for er det dejligt at kunne sætte sig over i "den bløde afdeling" og slænge sig i sofaen med en kop kaffe og en stykke god chokoladekage og lade snakken fortsætte. Alt efter om kagen er til hverdag eller når der kommer gæster, kan den pyntes på behørig vis.

Gorgonzola med honning

Jeg kan rigtig godt lide ost. Og særligt gorgonzola der har en cremede konsistens og mildhed i smagen. Jeg er nok lidt "ramt" at min frankofile side og min store kærlighed til Frankrig - der må siges at være det helt ideelle sted for osteelskere. Denne ret er god både som en brunch måltid, frokostret eller en dessert.

Stracciatella Parfait (is)

Min absolutte yndlings is - som ret faktisk og teknisk er en parfait. I særdeleshed nem at lave og som ikke krystalliseres i fryseren grundet den luftige flødeskum som base. Opskriften nedenfor er til 4 personer, men du ganger blot op, hvis der skal være en stor portion. Isen kan sagtens holde sig i op til en uge i fryseren, så lav endelig rigeligt.