Du skal bruge til 6 portioner:
- 2 æggeblommer (ét bæger pasteuriseret)
- 7 tsk. rørsukker
- 1,5 æggehvide (ét bæger pasteuriseret)
- 250 g mascarpone
- Korn fra ½ vaniljestang
- 1,5 dl piskefløde
- 1,5 dl. espresso (eller meget stærk kaffe)
- 5 spsk marsala
- 12 Savoiardi (ca 100 gram ladyfingers)
- 2-3 spsk kakao
- evt. lidt hakket mørk chokolade
Bryg espresso eller den stærke kaffe og lad den afkøle mens du laver cremen.
Find 4 skåle frem.
Kom æggeblommer ned i den ene skål sammen med 4 tsk sukker. Pisk til en luftig æggesnaps.
Kom æggehvider i den anden skål. Pisk æggehvider stive. Kom 2 tsk. sukker i og piske et par omgange mere. Æggehviderne skal være helt stiftpisket.
Kom fløden i den tredje skål og pisk til en let flødeskum (pisk den endelig ikke for hårdt).
Kom mascarpone ned i den fjerde skål. Fjern vaniljekorn fra vaniljestangen med en lille kniv. Brug kniven til at massere kornene sammen med sukkeret. Kom det hele ned til mascarpone og rør godt rundt så vaniljen fordeles.
Kom mascarpone/vaniljen ned til æggesnapsen og vend forsigtigt så luften i æggesnapsen fastholdes. Brug evt. en dejskraber til at vende med. Kom dernæst de stive æggehvider ned i massen og vend igen forsigtigt. Til sidst tilsættes flødeskum som igen vendes forsigtigt så det meste af luften bevares. Vend til det hele har en jævn cremet konsistens.
Hæld den afkølede espresso ned i en skål. Tilsæt marsala.
Find portionsanretterglas frem. Jeg benytter små patentglas med låg.
Brug to ladyfingers per anretning.
Tag én ladyfinger. Del den i to og dyb dem halvt i espressoblandingen og kom dem direkte i patentglasset. Dette udgør bunden. Kom creme henover (ca. 2 cm). Kom endnu en ladyfinger ovenpå – der er delt i to og dyppet i espresso. Afslut med endnu et lag creme.
Luk låget (eller dæk med folie/film) og sæt på køl i er par timer.
Tag dem ud af køleskabet ca. 1 time før servering.
Lige inden servering skal der drysses med ren kakao (…og evt. hakket mørk chokolade).