Hovedretter
Thit Kho Tiêu / Karamelliseret Svinekød
Jeg er vild med vietnamesisk mad. Det er simpel mad, ofte med en masse friske grøntsager og urter og så er det utrolig smagfuldt. Denne ret er meget simpel og nem at lave. Det kræver få ingredienser og er budgetvenligt. Retten passer nærmest sig selv og jeg laver den ofte på hverdage, hvor det hele skal være lidt nemt.
Indisk & Vegetarisk Dahl
I dag vil dele en af mine absolutte favoritter: en lækker, indisk inspireret vegetarisk Dahl. Denne ret er ikke kun utroligt velsmagende, men den er også nem at lave og skånsom mod budgettet. Med sin fyldige smag og bløde konsistens er denne Dahl perfekt til at varme både krop og sjæl på kolde dage eller til at forkæle dine smagsløg når som helst.
Grøn Vegetarisk Pasta m. Efterårsgrønt
Denne pastasauce er kødfri, fyldt med nærende grøntsager. Samtidig er den hurtig at lave (cirka 10 minutter) og som ekstra bonus er den klimavenlig, elsket af børn (den smager til forveksling som en helt almindelig kødsovs) og så kan den laves af lokale råvarer fra årstiden.
Kalvekasserolle
Simremad og gæstemad går hånd i hånd. Det gør simremad og hjemmearbejdsdag også. Så "win win win" på en hverdag hvor der kommer gæster. Denne ret lavede jeg sidste uge, hvor jeg havde en travl hjemmearbejdsdag og fik gæster allerede kl. 17:30 til tidlig spisning.
Tomat Risotto
Rund og blid tomat risotto med cremet og intens smag af tomat tilsat et twist krydderurter. Denne er lavet på egen tomatkraft. Såfremt du ønsker en nemmere variant kan du erstatte tomatkraften med én dåse flåede cherrytomater. Servér som hovedret elle som tilbehør til kød eller fisk. Retten er vegetarisk.
Lammekølle med rodfrugter, hvidvin & urter
Påsken er over os igen, og der står lam på menuen op til flere gange i disse dage. Særligt lammekøllen har særlig status, da det er nemt at tilberede og fylder huset med en særlig dejlig duft.
Tom Kah Gai – Thailandsk Kokosmælksuppe med Kylling
Tom Kah Gai - Klassisk varm og smagfuld suppe fra Thailand. Færdig på ingen tid. Nem hverdagsmad, der samtidig 'smager af noget'. Kan bruges både som forret og hovedret. Hvis det skal være en hovedret, vil jeg anbefale at servere en skål jasminris til. OBS! Køb endelig ikke kokosmælk light. Det er fup! Det er bare kokosmælk blandet med vand, så med andre ord får du mindre for pengene. Og tilmed smager det af ingenting. Køb den det rigtige, der kan smages.
Pad Thai
Når Thailand ikke just er lige rundt om hjørnet på rejseplanen, så må man selv tage affære. Skab din egen thailandske atmosfære og lad dit køkken hjælpe dig på vej. Èn af mine absolutte favoritter fra Thailand er Pad Thai enten med rejer eller kylling. Denne hér er med rejer.
Indisk Butter Chicken
Jeg er vild med den myriade og sammensætning af varme krydderier - karry, kanel, kardemomme, gurkemeje, chili, spidskommen, paprika, peper, nelliker og cayenne i en stor blanding. Vores absolutte favorit er “BUTTER CHICKEN”. Både den klassiske med kylling, men i høj grad også den vegetariske af slagsen.
Grøntsags Lagsagne / Vegetar Lagsagne
Spis grønt og stimuler din krops styrke, selvhelbredelse og energi. Denne Grøntsags Lagsagne, fylder dig med gulerødder, squash, aubergine, selleri, spinat, løg m.m. næsten uden du lægger mærke til det. Fyldig, lækker og cremet.
Intervalstegt Andesteg
Den søde juletid er over os, og om få dage sidder vi alle omkring julemiddagen med andesteg på bordet. For mig er det vigtigt ikke at stresse på dagen, hvor roen og hyggen gerne skulle indfinde sig. Og derfor laver jeg altid vores andesteg dagen i forvejen, på en helt særlig måde: Lad mig præsentere - INTERVALSTEGNING, der sikrer en saftig and, og ro omkring dig.
Kylling med Druer & Friske Krydderurter
Det er tirsdag. For nogle endnu en sommerferiedag og for andre en ganske almindelig hverdag, hvor aftensmaden gerne må være nem. Denne ret har et twist af sommer og friskhed med de saftige og søde vindruer samt smagen af friske krydderurter, som jeg selv er så heldig at kunne plukke i egen urtehave (men de kan jo også købes i det lokale supermarked eller hos grønthandleren).
Fyldig Asparges Tærte (Vegetar)
Har du opdaget det!... Det er højsæson for lækre grønne asparges (maj & juni). Hvis du mangler lidt inspiration til hvordan du kan bruge disse lækre, sprøde grøntsager, så se med hér. Har lige udviklet denne fyldige Asparges Tærte. Ren vegetar og nem at lave. Husk, at hvis det skal går stærkt på en travl hverdag som i dag, så kan du altid købe dig til tærtedej (endda udrullet) eller du kan benytte dig af butterdej.
Ramen Nudelsuppe
Vi venter med utålmodighed på at sommeren skal komme. Nu er vi i den grad klar. Med den til stadighed kølige luft og blæst har vi stadig brug for lidt at varme os på indenfor. Derfor har jeg udviklet denne Ramen Nudelsuppe, som der kan sprede lidt varme i kroppen samtidig med at den smager af forår og sommer med de mange farverig grøntsager og det smilende nylagte æg fra de fritgående høns hos Spoelsbjerg Gaard. Den er super nem at lave, og fungerer derfor som en nem hverdagsret. Og så er den børnevenlig, da dem minder lidt om spagetti 🙂
Lammefrikadeller med Frisk Mynte (Glutenfrie)
Det er koldt og gråt udenfor. Hvis du, ligesom jeg, trænger til lidt sol, sommer og smæk på farverne, så invitér dem blot ind i dit køkken og på bordet. Du kan skabe det hele selv. Fx i denne smukke og nemme ret: Lammefrikadeller med Frisk Mynte og med en frisk salat til. Husk at du nemt kan lave denne GLUTENFRI, hvis du blot benytter glutenfri havremel/havregryn (eller anden glutenfrit mel). Voilá
Grønne Deller Med Salat (Vegetar & Glutenfri)
I dag læste jeg en artikel om en mand på over 100 år gammel og som var læge. Han fortalte at en af årsagerne til at han lever længere var at han kun spiste kød 1-2 gange om ugen. Resten af dagene var der grøntsager på menuen. Så nu er der indført 'kød-frie' dage hjemme hos os. En dag som denne, hvor middagen stod på 'Grønne Deller' var der ingen der savnede kød. Ikke engang børnene. Prøv dem. De er fantastiske.
Fyldig Vegetarisk (og glutenfri) Nøddesteg
"Hvad skal jeg servere til en vegetar juleaften"? Det er der flere der har spurgt om - inkl. Nemlig.com. Så nu har jeg udviklet et alternativ til den klassiske andesteg og flæskesteg, der både kan serveres juleaften, men i øvrigt også hele året rundt som en vegetarisk hovedret. Den har en dejlig fyldighed i smagen og så er den nem (og hurtig) at lave. Rigtig glædelig jul.
Indisk Vegetarisk Butter “Chicken”
Er vild med det indiske køkken med de mange varme krydderier. Særligt i denne kolde tid, hvor vi har brug for at blive varmet ekstra op indefra. Denne ret er vegetarisk, men smager ligeså godt med kylling, som også findes på bloggen. Servér med basmati ris og pappadums.
Chili SIN Carne – Vegetarisk
Den klassiske Chili Con Carne i en særlig vegetarisk variation. Denne variation kan også sagtens bruges med kød. I så fald skal du blot komme hakket oksekød op i gryden lige efter løg og hvidløg. Jeg har givet den et pift af appelsin og kanel, men dette kan sagtens udelades, hvis du ønsker den klassiske smag. Det samme gælder chili. Tilføj mere hvis du ønske smæk på styrke eller brug blot en halv chili hvis det skal være en mere mild affære.
Kylling i Øl
I dag er det J-dag og i den anledning vil jeg sætte liv i en gammel opskrift som jeg udviklede for 15 år siden. Dengang blev min opskrift (ja, netop denne) bragt i "ALT for DAMERNE" (se kommentarfeltet). Nu har jeg re-stylet rettet, men er stadig tro mod helt samme opskrift. Retten er på vej på nemlig.com - men inden den ser dagens lys dér er den at finde fra i dag direkte på www.karrieremad.dk