Hovedretter

Hovedretter

Pulled Duck Burger

Anden er ikke kun en julespise. Den kan nydes hele året rundt. Prøv fx at lave "pulled duck" - langtidsstegt and der bliver så mørt at man kan trække (pull) det fra hinanden i en masse tynde stykker. Pulled Duck er inspireret af Pulled Pork, og bruges helt klassisk til en lækker saftig burger med coleslaw. En god weekendspise, hvor du blot skal sætte anden i ovnen 5 timer inden spisetid.

Pad Thai

Når Thailand ikke just er lige rundt om hjørnet på rejseplanen, så må man selv tage affære. Skab din egen thailandske atmosfære og lad dit køkken hjælpe dig på vej. Èn af mine absolutte favoritter fra Thailand er Pad Thai enten med rejer eller kylling. Denne hér er med rejer.

Indisk Butter Chicken

Jeg er vild med den myriade og sammensætning af varme krydderier - karry, kanel, kardemomme, gurkemeje, chili, spidskommen, paprika, peper, nelliker og cayenne i en stor blanding. Vores absolutte favorit er “BUTTER CHICKEN”. Både den klassiske med kylling, men i høj grad også den vegetariske af slagsen.

Grøntsags Lagsagne / Vegetar Lagsagne

Spis grønt og stimuler din krops styrke, selvhelbredelse og energi. Denne Grøntsags Lagsagne, fylder dig med gulerødder, squash, aubergine, selleri, spinat, løg m.m. næsten uden du lægger mærke til det. Fyldig, lækker og cremet.

Intervalstegt Andesteg

Den søde juletid er over os, og om få dage sidder vi alle omkring julemiddagen med andesteg på bordet. For mig er det vigtigt ikke at stresse på dagen, hvor roen og hyggen gerne skulle indfinde sig. Og derfor laver jeg altid vores andesteg dagen i forvejen, på en helt særlig måde: Lad mig præsentere - INTERVALSTEGNING, der sikrer en saftig and, og ro omkring dig.

Kylling med Druer & Friske Krydderurter

Det er tirsdag. For nogle endnu en sommerferiedag og for andre en ganske almindelig hverdag, hvor aftensmaden gerne må være nem. Denne ret har et twist af sommer og friskhed med de saftige og søde vindruer samt smagen af friske krydderurter, som jeg selv er så heldig at kunne plukke i egen urtehave (men de kan jo også købes i det lokale supermarked eller hos grønthandleren).

Fyldig Asparges Tærte (Vegetar)

Har du opdaget det!... Det er højsæson for lækre grønne asparges (maj & juni). Hvis du mangler lidt inspiration til hvordan du kan bruge disse lækre, sprøde grøntsager, så se med hér. Har lige udviklet denne fyldige Asparges Tærte. Ren vegetar og nem at lave. Husk, at hvis det skal går stærkt på en travl hverdag som i dag, så kan du altid købe dig til tærtedej (endda udrullet) eller du kan benytte dig af butterdej.

Ramen Nudelsuppe

Vi venter med utålmodighed på at sommeren skal komme. Nu er vi i den grad klar. Med den til stadighed kølige luft og blæst har vi stadig brug for lidt at varme os på indenfor. Derfor har jeg udviklet denne Ramen Nudelsuppe, som der kan sprede lidt varme i kroppen samtidig med at den smager af forår og sommer med de mange farverig grøntsager og det smilende nylagte æg fra de fritgående høns hos Spoelsbjerg Gaard. Den er super nem at lave, og fungerer derfor som en nem hverdagsret. Og så er den børnevenlig, da dem minder lidt om spagetti 🙂

Lammefrikadeller med Frisk Mynte (Glutenfrie)

Det er koldt og gråt udenfor. Hvis du, ligesom jeg, trænger til lidt sol, sommer og smæk på farverne, så invitér dem blot ind i dit køkken og på bordet. Du kan skabe det hele selv. Fx i denne smukke og nemme ret: Lammefrikadeller med Frisk Mynte og med en frisk salat til. Husk at du nemt kan lave denne GLUTENFRI, hvis du blot benytter glutenfri havremel/havregryn (eller anden glutenfrit mel). Voilá

Grønne Deller Med Salat (Vegetar & Glutenfri)

I dag læste jeg en artikel om en mand på over 100 år gammel og som var læge. Han fortalte at en af årsagerne til at han lever længere var at han kun spiste kød 1-2 gange om ugen. Resten af dagene var der grøntsager på menuen. Så nu er der indført 'kød-frie' dage hjemme hos os. En dag som denne, hvor middagen stod på 'Grønne Deller' var der ingen der savnede kød. Ikke engang børnene. Prøv dem. De er fantastiske. 

Fyldig Vegetarisk (og glutenfri) Nøddesteg

"Hvad skal jeg servere til en vegetar juleaften"? Det er der flere der har spurgt om - inkl. Nemlig.com. Så nu har jeg udviklet et alternativ til den klassiske andesteg og flæskesteg, der både kan serveres juleaften, men i øvrigt også hele året rundt som en vegetarisk hovedret. Den har en dejlig fyldighed i smagen og så er den nem (og hurtig) at lave. Rigtig glædelig jul.

Indisk Vegetarisk Butter “Chicken”

Er vild med det indiske køkken med de mange varme krydderier. Særligt i denne kolde tid, hvor vi har brug for at blive varmet ekstra op indefra. Denne ret er vegetarisk, men smager ligeså godt med kylling, som også findes på bloggen. Servér med basmati ris og pappadums. 

Chili SIN Carne – Vegetarisk

Den klassiske Chili Con Carne i en særlig vegetarisk variation. Denne variation kan også sagtens bruges med kød. I så fald skal du blot komme hakket oksekød op i gryden lige efter løg og hvidløg. Jeg har givet den et pift af appelsin og kanel, men dette kan sagtens udelades, hvis du ønsker den klassiske smag. Det samme gælder chili. Tilføj mere hvis du ønske smæk på styrke eller brug blot en halv chili hvis det skal være en mere mild affære. 

Kylling i Øl

I dag er det J-dag og i den anledning vil jeg sætte liv i en gammel opskrift som jeg udviklede for 15 år siden. Dengang blev min opskrift (ja, netop denne) bragt i "ALT for DAMERNE" (se kommentarfeltet). Nu har jeg re-stylet rettet, men er stadig tro mod helt samme opskrift. Retten er på vej på nemlig.com - men inden den ser dagens lys dér er den at finde fra i dag direkte på www.karrieremad.dk

Græskarsuppe med Sprød Grønkål, Mandler og Kokos

Så er det (endelig) Halloween og selvfølgelig skal dagen markeres med græskarsuppen. MEN denne gang med et elegant twist, der gør den så smuk ved serveringen. Nemlig Karrieremads særlige GRÆSKARSUPPE med sprød grønkål, hakkede mandler og kokosflager. Man kan også bare spise suppen som den er. Suppen tager blot 20 minutter at lave og tilbehør er lavet på få minutter.

Lasagnesuppe med Frisk Mozzarella og Basilikum

Hvem elsker ikke lagsagne. Med denne ret får du hurtigere en lagsagne på bordet. Blot i mere flydende form. Lagsagnesuppe er fantastisk nemt (endnu nemmere og hurtigere end klassisk lagsagne). Ideel til hverdag og et hit for børn (og voksne).

Spagetti med Bagte Græskar og Sprøde Kerner

Dejlig enkelt vegetarret. Mild i smagen. Let at lave. Sæsonen for græskar i Danmark er september og oktober. Men denne ret fungerer godt hele året rundt. Blot erstat græskar med squash. Og hvis du ønsker lidt mere bid, så drys med ristede græskarkerner. 

Risotto med Bagte Græskar og Sprød Grønkål

Mild sæson-ret med græskar. Græskar der har sæson i Danmark i september og oktober måned er ideelt som ingrediens i varme retter. Prøv at bag græskar i ovnen og brug dem som drys henover en klassisk grundrisotto. I september måned starter grønkålen også med at indtage grøntafdelingen - og passer faktisk som kombination med græskar.

Græskar Rösti med Sprøde Majs og Sesam

Græskarsæsonen i Danmark er i september og oktober måned. Hér bugner det med græskar i alle størrelser og sorter. Til denne opskrift har jeg brugt den populære Hokkaido græskar der har japansk oprindelse, der er lidt mindre end de andre græskar. Græskarrösti er en videreudvikling af den klassiske kartoffelrösti. Ligeså nem og ligetil. Denne opskrift kan du også finde på nemlig.com, hvor du med et klik kan bestille alle råvarerne og få dem leveret lige til døren.

Crunchy Chicken Nuggets

Glemt alt om usunde Nuggets fra friture. Disse er fedtfattige, med rent kød og ingen tilsætningsstoffer. Den rene vare. Og endda endnu mere sprøde og crunchy end du får dem hos fastfoodkæderne. Er elsket af både børn og voksne. …. og tilmed de nemmeste at lave. Tag børnene med i køkkenet. De vil elske at knuse cornflakes og forme de små Nuggets.