Har du opdaget det!… Det er højsæson for lækre grønne asparges (maj & juni). Hvis du mangler lidt inspiration til hvordan du kan bruge disse lækre, sprøde grøntsager, så se med hér. Har lige udviklet denne fyldige Asparges Tærte. Ren vegetar og nem at lave. Husk, at hvis det skal går stærkt på en travl hverdag som i dag, så kan du altid købe dig til tærtedej (endda udrullet) eller du kan benytte dig af butterdej.
Dej:
125 gram blødt smør
2 dl. hvedemel
1 dl. fuldkorns- eller rugmel
2 spsk vand
0,5 tsk. salt
Fyld:
2 hele løg
1 bundt grønne asparges
4 æg
250 gram Hytteost
100 gram Revet parmesan eller vesterhavsost
0,5 tsk stødt muskatnød
0,5 tsk sød paprika
1 tsk salt
Lidt frisk peber
En lille klat smør eller olie til stegning.
Jeg har brugt et tærtefad på 28 cm (diameter)
Lav først dejen. Kom alle ingredienser (på nær vand) i en skål og masser det hele sammen indtil smørret ikke klumper mere. Du kan også med fordel komme det i en røremaskine. Tilsæt til sidst vandet der hjælper med at samle dejen. Hvis den er svær at samle fordi dejen er for tør, kan du tilsætte en smule ekstra vand. Hvis du har tid, så lad dejen hvile på køl i min. 30 minutter. Har du travlt kan du trykke dejen ud direkte i en form. NB! Den kan være svær at rulle ud med kagerulle, hvis den ikke har hvilet, og i så fald vil jeg anbefale at du trykker dejen ud i formen.
Forbag dejen i en ovn på 190 grader i 10 minutter – imens du gør fyldet klar.
Pil løg og skær dem i grove tern.
Skyl og skær toppen af de grønne asparges (toppene skal gemmes til pynt). Snit aspargesstænglerne i grove skiver.
Kom smør/olie på en lille pande og sauter løg og asparges stykkerne, indtil løgene er blevet bløde.
Tag tærtedejen ud af ovnen. Fordel de sauterede løg og aspargessnitter i tærtefadet.
Rør æg, hytteost, ost, salt, peber, paprika og muskatnød sammen.
Hæld æg/oste massen henover, og læg aspargestoppene på til sidst som pynt.
Sæt tærten ovnen og bag færdig på 190 grader i 30 min
Server med en grøn salat.
Tip!
Hvis man ønsker mere karakter kan man tilsætte bacon, der steges på en pande inden den kommer på tærten. Drys bacon på tærten inden oste/æg massen tilsættes.