Sprøde Vafler

En fridag kalder på en sen start på dagen og en sen morgenmad – hvor man gerne må sidde ekstra lang tid ved bordet og ikke mindst blive forkælet med lidt sødt. I dag står den på hjemmebagte vafler (det kræver dog et vaffeljern). Ellers kan man også bruge dejen til lidt tykke amerikanske pandekager på panden.

Servér med honning, flormelis, marmelade, nutella og/el flødeskum 🍯

Opskriften er til ca. 10 stk.

Dejen er nem:

  • 1 spsk sukker
  • 1 æg (2 hvis de er små)
  • 4 dl mælk
  • 3,5 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g smeltet smør
  • 1 drys salt
  • 1 tsk kardemomme
  • Lidt neutral olie til pensling af vaffeljern

Rør det hele sammen (sigt evt. fri fra klumper). Og så er den klar til at blive brugt.

Spis vaflerne efterhånden som de bliver færdige for at få den sprøde vaffeloplevelse. Hvis de stables bliver de bløde

TIP: Du kan også bruge andre vaffeljern. Fx. de firkantede og med en god vaniljeis. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *