Søde Sager

Søde Sager

Verdens nemmeste Jordbærkage med Tvebakker

Tag børnene med i køkkenet og hjælp dem med at skabe denne nemme jordbærkage. Du skal kun bruge 6 ingredienser til denne fantastisk lækre kage. Nem og let at gå til og så smager den himmelsk. Det sjoveste ved kagen er at børn og barnlige sjæle kan slå tvebakker til plukfisk - slå jer løs! .... og lav denne kage, der er alt for nem at lave 🙂

Banankage med Twist af Mandler og Chokolade

Smagfuld og saftig banankage med twist af chokolade og mandler. Nem og ligetil. Og i denne tid, kan du sagtens få gang i børnene. De kan snildt selv bage denne kage og pynte den med chokolade til sidst.

Lækreste Chokolade Brownie / Kage (ren 70% chokolade)

Når det danske sommervejr viser sig fra sin omskifteligt side, så kræver det også lidt forkælelse. Suppler sommerisen med denne lækre chokoladekage, der laves på ren chokolade og med blot fem rene ingredienser. Smager godt som den er med en god kop kaffe eller er glas saftevand. Eller endnu bedre med flødeskum eller vaniljeis.

Chokolade Cookies

De lækreste Chokolade Cookies med et twist af salt og mandler. Forrygende smag og utrolig nemme at lave at selv børnene kan lave dem selv (de helt små skal nok have hjælp til at hakke chokolade og mandler). Denne opskrift er sponsoreret af Simply Chocolate - Håndlavet chokolade lavet i vores egen hovedstad. Kun naturlige ingredienser og med fokus på Cocoa Horizon, der støtter de lokale kakaobønder.

Mazarinkage med Hindbær og Pistacie & Hvid Chokolade

Selvom der er mest fokus på danske røde jordbær, så er hindbær også i højsæson henover sommeren. Og så er de super sunde. Højt indhold af C-vitamin, kostfibre og antocyaniner. Så vild tanke at kunne spise kage og samtidig give kroppen god næring (næsten 🙂

Mazarinkage med Flamberet Marengs

Denne helt enkle mazarinkage er nem at lave, og så kan den lige toppes med flamberet marengs for at gøre den ekstra eksklusiv når der kommer gæster, eller hvis du bare gerne vil forkæle dig selv lidt mere over det sædvanlige.

Sprød og Saftig Blåbær Tærte (Frangipane)

Verdens lækreste blåbærtærte - sådan er det bare! Den kan med fordel laves i god tid inden den skal spises, hvilket gør den til en god dessert, når du får gæster, og har meget andet at tænke på. Den kan faktisk laves én dag i forvejen. Udfordringen er blot at man får lyst til at sætte tænderne i den så snart den er kommet ud af ovnen. Denne tærte er lavet på vilde økologiske blåbær, men den kan også sagtes laves med andre bær. Tærten er med klassisk sød mørdej yderst og inderst frangipane med bær, hvilket gør den sprød udenpå og blød indeni.

Sprøde Vafler

En fridag kalder på en sen start på dagen og en sen morgenmad - hvor man gerne må sidde ekstra lang tid ved bordet og ikke mindst blive forkælet med lidt sødt. I dag står den på hjemmebagte vafler (det kræver dog et vaffeljern). Ellers kan man også bruge dejen til lidt tykke amerikanske pandekager på panden. Servér med honning, flormelis, marmelade, nutella og/el flødeskum

Glutenfri Crumblekage med Æble og Kanel

Det er lørdag og vi har glutenallergiker til eftermiddagskaffen. Det er dog intet problem, for jeg har netop udviklet denne glutenfrie crumble kage med æbler og kanel. Spises og nydes med stor fornøjelse af alle - også de små børn. Glutenspisere eller ej. Servér med kold let-pisket flødeskum.

Pæretærte med hele Mandler og Chokolade (Glutenfri)

Good News! ... til alle glutenfrie spisere. Har netop udviklet denne skønne pæretærte til nemlig.com og selvfølgelig også til Karrieremads Madunivers. Nem at lave og så smager den himmelsk. Husk at servere godt med flødeskum til og evt. en god kop kaffe. 

Kanelsneglekage med Marcipan og Chokolade

Det er weekend og tid til de lange stille dage med ren hygge og kvalitetstid med familien. Jeg bager ofte lidt sødt. Enten til brunch bordet eller til eftermiddagskaffen. Denne opskrift er inspireret af de klassiske kanelsnegle. Jeg synes dog ofte at remoncen flyder ud, så jeg har i stedet samlet dem til en kage og tilsat marcipan og mørk chokolade. Kagen kan dog også laves helt uden marcipan og toppet med klassisk hvid glasur, hvis det er at foretrække.

Chokolade Muffins af Ren Chokolade (Glutenfri)

Er du en af dem der gerne vil holde sig fra gluten, så se med her. Disse skønne, bløde og smagfulde chokolademuffins lavet af ren og intens mørk chokolade. Smager fantastisk med softice eller en kugle vaniljeis.

Ladyfingers Lagkage med Bær

Ladyfingers (Savoiardi) kan bruges til andet end Tiramisu. Prøv dem i denne meget nemme dessert eller eftermiddagskage. Den er lavet på ingen tid og med meget få ingredienser. Den fremstår så smukt ved serveringen og smager let og frisk.

Fiberrige og Saftige Hindbærmuffins

Hvad hvis vi kan kombinere det sunde med det søde. Fødevarestyrelsen anbefaler at vi spiser ekstra fiberrig kost. Fiberrig kost giver en helt anden mæthedsfornemmelse og sætter skub i fordøjelsen. En voksen person bør spise mellem 25 og 35 g kostfibre dagligt, hvilket er en del. Så hvorfor ikke snige ekstra gode fibre ind i eftermiddagskagen. Prøv disse fiberrige hindbærmuffins.

Sprøde Kokoskager med Mørk Chokolade

Prøv disse kokoskager som et sprødt og velsmagende alternativ til de klassiske brunkager, jødekager og vaniljekranse Hjemme hos mig bliver disse revet væk. Så bag endelig en stor portion. De holder sig fint i en uges tid i en kagedåse. Opskriften giver ca. 25 stk.

Chokoladetærte / Tarte aux Chocolat

Hvis du elsker chokolade så skal du give dig i kast med denne chokoladetærte. En fransk klassiker. Intens chokoladesmag i den bitre chokoladeafdeling. Blot fem ingredienser skal der til for at få denne fortryllende oplevelse. Og 'good news’: Videnskaben beretter at chokolade har en helbredende effekt og sågar er sundt (i små mængder og med kakaoindhold på over 70%).

Blåbærtærte på sprød bund og med luftig vaniljeskum

Er kager sunde? Det tvivler jeg på, men det kan være godt for sjælen og humøret at forkæle sine smagsløg med lidt sødt. Og dog! Blåbær er rig på antioxidanter og vitaminer. Og hvis de spises rå og friske, er sundhedsfaktoren højest. Så måske er min nyudviklede blåbærtærte en ‘win-win’, der toppes med 250 gram friske blåbær. Prøv den - den er let at lave!

Fastelavnsboller med Oreo

Jeg synes ofte at 'Fastelavnsboller' kan være en tør og tung affære. Jeg foretrækker en luftig bolle med en luftig, let og velsmagende creme. Derfor har jeg udviklet denne fastelavnsbolle, der tilmed er helt fri for æg. De er nemme at lave fordi Fastelavnsboller ikke behøver at være et stort projekt - tiden skal jo bruges på udklædningen

‘Jordbær med Fløde’ Ice Smoothie

Sommer og vinter mødes i dag. Sol for oven og sne for neden. Det giver anledning til at bringer sommerstemning ind i en vinter kulisse. Derfor præsenterer jeg “Jordbær med Fløde” Ice Smoothie. Måske har du (som jeg) stadig en rest nedfrosne jordbær fra sommeren i fryseren.

Bløde Fyldige Flødekarameller

Nu står julen for døren. Hjemme hos os har flødekarameller ligeså høj status som havregrynskugler, konfekt og småkager. De er nemme at lave (passer næsten sig selv under tilberedning), og de smager fuldstændig fantastisk. Utroligt hvad der kan komme ud af kun tre ingredienser. Et hit for både børn og barnlige sjæle.