Hvad hvis vi kan kombinere det sunde med det søde. Fødevarestyrelsen anbefaler at vi spiser ekstra fiberrig kost. Fiberrig kost giver en helt anden mæthedsfornemmelse og sætter skub i fordøjelsen. En voksen person bør spise mellem 25 og 35 g kostfibre dagligt, hvilket er en del. Så hvorfor ikke snige ekstra gode fibre ind i eftermiddagskagen. Prøv disse fiberrige hindbærmuffins.
Opskriften giver ca. 15 muffins
Du skal bruge:
- 2 æg
- 50 gram smør
- 165 gram sukker
- 2 dl. mælk
- 3 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 200 gram hindbær (frosne fungerer også fint)
- 20 gram Fiber HUSK
- 90 gram mandler
Smelt smørret og rør sammen med mælken
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Tilsæt mel, bagepulver og HUSK og vend forsigtigt.
Hæld smør/mælk i massen mens du vender dejen.
Vend til sidst forsigtigt hindbær i dejen.
Hak mandler groft. Tilsæt halvdelen i dejen og gem den anden halvdel til toppen.
Kom dejen i smurt muffinsforme eller i engangsforme (hvis du bruger de tynde hvide engangsforme, så brug gerne to forme per muffin, så de holder formen).
Drys til sidst med de resterende mandler på toppen.
Bag i ovnen i 15 minutter på 225 grader
Afkøl inden serveringen