Fiberrige og Saftige Hindbærmuffins

Hvad hvis vi kan kombinere det sunde med det søde. Fødevarestyrelsen anbefaler at vi spiser ekstra fiberrig kost. Fiberrig kost giver en helt anden mæthedsfornemmelse og sætter skub i fordøjelsen. En voksen person bør spise mellem 25 og 35 g kostfibre dagligt, hvilket er en del. Så hvorfor ikke snige ekstra gode fibre ind i eftermiddagskagen. Prøv disse fiberrige hindbærmuffins.

Opskriften giver ca. 15 muffins

Du skal bruge:

  • 2 æg
  • 50 gram smør
  • 165 gram sukker
  • 2 dl. mælk
  • 3 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 gram hindbær (frosne fungerer også fint)
  • 20 gram Fiber HUSK 
  • 90 gram mandler

Smelt smørret og rør sammen med mælken

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.

Tilsæt mel, bagepulver og HUSK og vend forsigtigt.

Hæld smør/mælk i massen mens du vender dejen.

Vend til sidst forsigtigt hindbær i dejen.

Hak mandler groft. Tilsæt halvdelen i dejen og gem den anden halvdel til toppen.

Kom dejen i smurt muffinsforme eller i engangsforme (hvis du bruger de tynde hvide engangsforme, så brug gerne to forme per muffin, så de holder formen).

Drys til sidst med de resterende mandler på toppen.

Bag i ovnen i 15 minutter på 225 grader

Afkøl inden serveringen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *