Jeg er stor fan af weekender. Der er tid til at nyde en brunch i ro og mag, læse avisen og opdatere Karrieremad. I dag blev brunch menuen denne lækre og saftige kartoffelomelet, hvor jeg udnyttede kartoffelresterne fra gårdagens aftensmad og tilsatte lidt løg og emmentaler. Hvis du ønsker kan du tilføje skinke, bacon eller laks – det vil give den et ekstra pift.
Denne opskrift passer godt til 2 personer
- 4 æg
- 4 kogte kartofler
- 1 løg
- 100 gram reven Emmenthaler
- Lidt olie eller smør til stegning
- Salt og peber
Skræl løg og skær i tern. Skær kartofler i tern.
Kom en pande (gerne en mindre pande hvis du har) på fuld varme og tilsæt lidt olie eller smør. Kom løg og kartofler på og svits til løgene tager en smule farve.
Slå æg ud i en skål og rør til æggeblommerne er blandet med æggehviden.
Hæld æggemassen ud på panden henover de varme kartofler og løg. Læg evt. et låg på og skru ned for blusset (halv varme). Lad den stå og sætte sig. Vend evt omelette når æggemassen er næsten fast.
Drys med lidt salt og peber.
Drys til sidst reven emmentaler henover lige inden serveringen.
Server fx med røget laks, bacon, skinke og brød. Eller spis dem helt som den er.