Forretter

 

Forretter

Fanø Laks Sashimi med Wasabi Creme

En utrolig nem og minimalistisk forret, der er inspireret af det japanske køkken. Vi kender alle sushi. Og skridtet videre er sashimi. Sashimi er den rå fisk, der serveres uden ris, i form af tynde skiver. Det serveres ofte med soya, wasabi, ingefær og kinaradise. Karrieremad har udviklet en dansk version, med den prisbelønnede Fanø Laks og med hjemmerørt wasabi creme. Egner sig perfekt som forret til gæster, da den kan laves i forvejen. Smukke farver. Enkelt og elegant.

Fanø Laks med Frisk Peberrodscreme

Karrieremads foretrukne laks. Prøv selv. Den er nem at gå til og har en konsistens der nærmest smelter på tungen. Denne variant passer perfekt som element til brunch, som appetizer eller forret eller som pålæg til til frokostbordet.  "På billedet ser du min morgenmad, Fanø Laks med lidt brød til, juice og en kop grøn thé" udtaler Mia, Founder Karrieremad.

Tomatsuppe med Gin og Sød Basilikum

Den sødmefulde og smagfulde intense tomatsuppe tilsat et ekstra twist. Tilsæt en lille smule gin. Det giver den en skønt kant. Og den kan sagtens spises af børn. Al alkohol er fordampet 🙂 Pynt til sidst med sød eller almindelig frisk basilikum. Det giver den perfekte afrunding. Og glemte jeg at sige at denne er den nemmeste suppe at lave - klar på ingen tid.

Stenbiderrogn med fuldkornsblinis

Det er sæson for den danske kaviar: “Stenbiderrognen”, der smager som en frisk brise fra havet. Let og blid saltet smag. Sæsonen er kort og stenbiderrognen skal helst nydes i sæsonen. Du kan fryse rognen ned, men det mister lidt af sin smag. Denne forret kan tilberedes på 5 minutter, hvis du vælger at købe dine blinis hos købmanden. Men du kan også vælge at lave dem selv. Det er ikke så svært.

Røget Laks med Ærtecreme

Jeg er fan af ultra hurtige forretter når der kommer gæster. Prøv denne forret med fersk røget laks og en lind og smagfuld ærtecreme. Det tager 10 minutter og ikke mere, og kan tilmed kan laves i forvejen. Bum! 

Karrysuppe med fersken og rejer

En dejlig suppe, der kan nydes både som hovedret med groft brød til på en hverdag, eller den kan serveres som forret ved gæstebud. Som forret kan den med fordel anrettes fint i små skåle pyntet med rejer og grønt, som vist hér. Suppen har en god fylde og en let sødlig smag fra ferskenerne og en flot orientalsk farve.

Friske kammuslinger med wasabiolie og ærteskud

En fantastisk forret til når du har inviteret gæster. Den kræver næsten ingen forberedelse eller tilberedning og er klar på ingen tid når gæsterne er ankommet. Blot lav din wasabiolie på forhånd. Helt gennemført og fuldstændig malerisk ret, der uden tvivl vil imponere dine gæster.

Salade Chèvre Chaud

Denne franske klassiker er en af mine absolutte favoritter som en frokostmåltid. Særligt når jeg har frokostgæster, hvor det skal gå lidt hurtigt med forberedelsen. Et vigtigt krav er at kunne tilberede frokosten hurtigt, uden at gå på kompromis med smag og udtryk. Valget falder ofte på denne udsøgte Chévre Chaud (varm gedeost på frisk salat) - en klassisk fransk frokost der ofte indtages af travle forretningsfolk på de mange dejlige caféer i Paris.

Parmaskinke m. mango, chili, vanilje & passionsfrugt

Er det tid til gæster? Denne smukke forret er ideel at servere når du får venner til middag. Den er klar på under 10 min. og kan laves i forvejen. Og så er den samtidig en fryd for øjet.

Østers med skalotteløg og rødvinseddike

Denne østernsanretning er en kendt klassiker, og smager forfriskende. Særligt god, hvis man ikke 100% er til den rene østers og smagen af saltvand. Østers er sunde og gode for dit helbred. Østers har det absolut højeste indhold af zink med 84 mg pr. 100 gram. Det anbefalede daglige tilskud er 15 mg, Og tilmed går rygtet at østers øger din sexlyst.

Østers med Jordbær og Lime

Østers er også sunde og gode for dit helbred. Østers har det absolut højeste indhold af zink med 84 mg pr. 100 gram. Det anbefalede daglige tilskud er 15 mg, Og tilmed går rygtet at østers øger din sexlyst. Så denne variant med Jordbær er 100% i kærlighedens tegn, serveret på hjerteformet isterninger - og servér gerne bobler til.

Østers med Ponzu og Forårsløg

Østers kan nydes naturel eller med et twist. Denne variant er et med et orientalsk twist. Østers med Ponzu. Ponzu er en citrus-soya. Du kan købe Ponzu i asisatiske supermarkeder eller måske hos den lokale og orientalske supermarked. Men - du kan også lave den selv.

Gratineret Løgsuppe (Soupe à l’oignon gratinée)

Dette er en klassisk fransk suppe, der lyder mest tiltalende når den udtales på fransk og ikke på dansk 🙂 Denne suppe er "et must" når jeg er i Frankrig. Der er meget stor forskel og man kan møde mange forskellige slags “Soupe á l’oignon” eller løgsuppe, som vi vil kalde den i Danmark. Min favorit er den mørke løgsuppe, hvor løgne for alvor er nået at karamellisere og med et twist af cognac. Løg er bl.a. rig på betacaroten, kalcium, C-vitamin.

Lakseruller med sort peber og citron

Disse lakseruller er en meget nem forret. Den skal hverken tilberedes i ovn eller på komfur. Det hele skal benyttes som dét er. Samtidig kan den laves på forhånd inden gæsterne ankommer, hvilket giver dig tid til at kræse om alt det andet - inklusiv dig selv. Rullerne er i sig selv flotte i farven, og der skal dermed ikke det store pynt på tallerkenen.

Honningglacerede Gedeostesnitter

Disse dejlige gedehapsere kan både bruges som snack/appetizer til en drink, som en let forret eller som element i en god salat. De er nemme at tilberede og smager fantastisk. Min favorit er med et twist af acaciehonning på toppen. Men slå fantasien løs. De fungerer fx også godt med et par dråber chiliolie/tabasco, et drys Herbes de Provence eller lidt parmaskinke i små fine tern.