En utrolig nem og minimalistisk forret, der er inspireret af det japanske køkken. Vi kender alle sushi. Og skridtet videre er sashimi. Sashimi er den rå fisk, der serveres uden ris, i form af tynde skiver. Det serveres ofte med soya, wasabi, ingefær og kinaradise. Karrieremad har udviklet en dansk version, med den prisbelønnede Fanø Laks og med hjemmerørt wasabi creme. Egner sig perfekt som forret til gæster, da den kan laves i forvejen. Smukke farver. Enkelt og elegant.
Til 4 personer
- 24 tynde skiver Fanø Laks
Wasabi Creme:
- 2 tsk wasabi
- 2 æggeblommer
- 4 ansjosfileter
- 1 fed hvidløg
- Saft fra en halv citron
- 1 spsk hvidvinseddike (eller en anden klar eddike, bare ikke lagereddike)
- 1 dl olivenolie
- 70 gram hel parmesanost
Blend alle ingredienserne til wasabi cremen sammen til en luftig masse i en lille blender eller foodprocessor. Kom wasabi cremen i små skåle.
Anret på en tallerken. 6 skiver Fanø Laks per person.
TIP: Anret også gerne med sprøde rugbrødscroutoner. Det er min favorit.
Pynt med fx. sesam, tangsalat, kinaradise, hakkede wasabi ærter el.lign.