Smagfuld og saftig banankage med twist af chokolade og mandler. Nem og ligetil. Og i denne tid, kan du sagtens få gang i børnene. De kan snildt selv bage denne kage og pynte den med chokolade til sidst. Smager skønt i selskab med en kom god friskbrygget kaffe eller en god kop te.
Kagen passer fint til 6-8 personer
Kage:
2 bananer
2 æg
170 gram sukker
170 gram hvedemel
80 gram blødt smør
40 gram mandler
1,5 tsk bagepulver
100 gram mørk chokolade
Pynt:
1 banan
50 gram mørk chokolade
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Mos bananerne. Hak mandlerne groft. Hak Chokoladen groft.
Tilsæt bananer, mandlerne, chokoladen, mel, smør og bagepulver. Rør rundt til det hele er blandet.
Kom dejen op i en aflang brødform. Min form måler L32 x B12 x H8. Halvér den sidste (3.) banan og kom den på toppen af dejen i formen.
Bag ved 175 grader varmluft i 35-45 minutter. Tjek efter 35 minutter ved at stikke en kødnål eller spyd ned i kagen og se om der stadig hænger dej ved. Hænger der klistret dej ved, så giv den lidt længere i ovnen.
Tag kagen ud og lad den hvile nogle minutter.
På ovnens eftervarme kan du sætte en skål i ovnen med 50 gram mørk chokolade. Når chokoladen er smeltet kan du pynte kagen med strøg af smeltet mørk chokolade.