Frokost

Frokost

“Bundfri” Spinattærte med Laks (Glutenfri)

Skøn smagfuld og saftig spinattærte med laks. Hurtig og nem. Helt uden tærtebund fyldt med mel, der skal laves i forvejen. Og dermed også 100% glutenfri. Både fersk røget-, varmrøget- eller frisk stegt laks passer som tilbehør til denne tærte. Du bestemmer!

Salat med Parmaskinke, Parmasanost og Balsamicco dråber

Denne utrolig nemme salat er klar på under 5 minutter. Få ingredienser danner rammen om både en hurtig og let frokost eller en nem forret. Du bestemmer salattypen. Der er frit valg. Du kan enten vælge én salattype eller blande. Fx hjertesalat, radicchio, ruccula, feldsalat m.fl.

Omelet med grønkål, tomat og kartoffel

Det er blevet weekend! Og tid til at sove længe og skabe lidt hygge omkring morgenmaden. I dag blev det til denne saftige og meget sunde omelet fyldt med grønkål der er rig på både fibre, antioxidanter, vitaminer og mineraler. Sæsonen i DK for grønkål er ved at være forbi, men du kan stadig købe grønkål i supermarkedet. En god start på dagen.

Omelet med kantareller

Mange danskere jagter den smukke gule svamp, men hvis du ikke lige har tid til kantarel jagt så kan de heldigvis købes - endda hos lavpris supermarkederne. Denne ret kan være en hurtig frokost. Men den kan også sagtens udgøre et let aftenmåltid med lidt salat og dejligt groft brød til.

Sommersalat

Vi suger alt hvad vi kan ud af sommeren, og har i dag et let sommersalat på frokostmenuen. Elsker den cremede konsistens og den let røgede smag med en snært at kommen. Servér den på et stykke ristet rugbrød, og pynt med purløg og radiser. Dejligt let at lave

Matjesfilet med nye kartofler

Denne ret er så utrolig nem, og passer perfekt som en let frokost i sommervarmen. Smagte den for første gang som barn hjemme hos mine forældre, og jeg har holdt fast fast i denne ret som en sommertradition, der skal på bordet mindst én gang i løbet af sommerferien. Fantastisk kombination med den salte matjesfilet, den syrlige og kolde creme fraise og den varme kartoffel. Fantastisk kombination, og så tager den ingen tid at tilberede (det der tager tid, er at koge kartoflerne).

Salade Niçoise

Salade niçoise er en klassisk fransk salat der oprindeligt kommer fra Nice. Efterhånden er det blevet en salat der sammensættes på forskellige måder alt efter smag og behag, men tun og kogt æg er en vigtig essentiel del. Der indgår ofte følgende ingredienser, som kan inkluderes eller ekskluderes alt efter smag og sæson: Ansjosfilet, haricots verts (grønne bønner), tomater, oliven, kogte kartofler, forårsløg, avocado, løgringe og/eller kapers.

Salade Chèvre Chaud

Denne franske klassiker er en af mine absolutte favoritter som en frokostmåltid. Særligt når jeg har frokostgæster, hvor det skal gå lidt hurtigt med forberedelsen. Et vigtigt krav er at kunne tilberede frokosten hurtigt, uden at gå på kompromis med smag og udtryk. Valget falder ofte på denne udsøgte Chévre Chaud (varm gedeost på frisk salat) - en klassisk fransk frokost der ofte indtages af travle forretningsfolk på de mange dejlige caféer i Paris.

Spinat Pie med Feta

Jeg har de sidste to dage forkælet mig selv med lækre middage i det københavnske byliv med mine veninder. Ren forkælelse, med en masse god mad. Så i dag var det tid til en god løbetur, en salat til frokost og et let og sundt aftenmåltid. Det blev til en 'Grov Spinat Pie med Feta'. Bunden er på rugmel og uden gær. Og dertil en grøn salat med pære og stænk af solbæreddike

Sprængt Oksespidsbryst med peberrodscreme

Dette er en af mine favoritter når der skal laves smørrebrød. Hjemmerørt peberrodscreme smager bare bedst og er nemt at lave. Okse eller kalvespidsbryst kan købes hos slagteren, men skulle du have mod på at lave det selv kommer hér en opskrift. Du skal blot huske at være i god tid.