Omelet med grønkål, tomat og kartoffel

Det er blevet weekend! Og tid til at sove længe og skabe lidt hygge omkring morgenmaden. I dag blev det til denne saftige og meget sunde omelet fyldt med grønkål der er rig på både fibre, antioxidanter, vitaminer og mineraler. Sæsonen i DK for grønkål er ved at være forbi, men du kan stadig købe grønkål i supermarkedet. En god start på dagen.

Denne opskrift passer til god portion til én person. Så kan du blot gange op, hvis I er flere.

Du skal bruge:

  • 2 æg
  • 2 kogte kartofler (hvis du fx har en rest fra i går – det kan udelades)
  • 5 cherrytomater
  • 1 håndfuld grønkål
  • 1 spsk. fetaost.
  • Lidt fedtstof (olie eller smør)
  • Salt og peber

Skyld og halver cherrytomaterne.

Skyld og skær grøntkålen i grove stykker (fjern stilk). Giv dem et hurtig opkog i kogt vand. Bare i cirka 1 min.

Skær kartoflerne i mindre stykker.

Varm en pande op, og kom lidt olie eller smør på panden. Når det er varmt kommer du kartofler og tomater på panden. Svits i 1-2 minutter.

Pisk æggene i en skål og hæld det henover på panden og lad det stå i 1 minut ved jævn varme. Drys til sidst grønkål og feta henover og læg et låg på i 1 minut. Vend til sidst den ene halvdel over den ande, så omeletten får en halvmåneform.

Smag til med salt og peber.

Server med et stykke godt brød og en kop friskbrygget kaffe.

God start på dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *