Laks med Hjemmelavet Rævesovs

Vi starter med den klassiske laks, der både indtager julefrokostscenen i form af fersk røget laks og/eller gravad laks. Uanset type, smager hjemmelavet rævesovs/rævesauce helt fantastisk som tilbehør. Gør dig den tjeneste at lave den selv. Det kan gøres på få minutter og smagen kan slet ikke sammenlignes med den præfabrikerede. Og endnu et plus – så kan du tilpasse den og smage den til helt præcist efter dine præferencer og smagsløg.

Omelet med grønkål, tomat og kartoffel

Det er blevet weekend! Og tid til at sove længe og skabe lidt hygge omkring morgenmaden. I dag blev det til denne saftige og meget sunde omelet fyldt med grønkål der er rig på både fibre, antioxidanter, vitaminer og mineraler. Sæsonen i DK for grønkål er ved at være forbi, men du kan stadig købe grønkål i supermarkedet. En god start på dagen.

Matjesfilet med nye kartofler

Denne ret er så utrolig nem, og passer perfekt som en let frokost i sommervarmen. Smagte den for første gang som barn hjemme hos mine forældre, og jeg har holdt fast fast i denne ret som en sommertradition, der skal på bordet mindst én gang i løbet af sommerferien. Fantastisk kombination med den salte matjesfilet, den syrlige og kolde creme fraise og den varme kartoffel. Fantastisk kombination, og så tager den ingen tid at tilberede (det der tager tid, er at koge kartoflerne).

Salade Niçoise

Salade niçoise er en klassisk fransk salat der oprindeligt kommer fra Nice. Efterhånden er det blevet en salat der sammensættes på forskellige måder alt efter smag og behag, men tun og kogt æg er en vigtig essentiel del. Der indgår ofte følgende ingredienser, som kan inkluderes eller ekskluderes alt efter smag og sæson: Ansjosfilet, haricots verts (grønne bønner), tomater, oliven, kogte kartofler, forårsløg, avocado, løgringe og/eller kapers.

Salade Chèvre Chaud

Denne franske klassiker er en af mine absolutte favoritter som en frokostmåltid. Særligt når jeg har frokostgæster, hvor det skal gå lidt hurtigt med forberedelsen. Et vigtigt krav er at kunne tilberede frokosten hurtigt, uden at gå på kompromis med smag og udtryk. Valget falder ofte på denne udsøgte Chévre Chaud (varm gedeost på frisk salat) – en klassisk fransk frokost der ofte indtages af travle forretningsfolk på de mange dejlige caféer i Paris.