I dag vil dele en af mine absolutte favoritter: en lækker, indisk inspireret vegetarisk Dahl. Denne ret er ikke kun utroligt velsmagende, men den er også nem at lave og skånsom mod budgettet. Med sin fyldige smag og bløde konsistens er denne Dahl perfekt til at varme både krop og sjæl på kolde dage eller til at forkæle dine smagsløg når som helst. Lad os dykke ned i opskriften – læs mere nedenfor.
Du skal bruge til 4 personer
- 4 fed hakket hvidløg
- 2 spsk friskrevet ingefær
- 3 tsk karry
- 1 spsk stødt spidskommen
- 0,50 spsk stødt koriander
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk chiliflager
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 150 g røde linser
- 150 g grønne linser
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk (ikke light!)
- 2 spsk kokosolie (el. olivenolie)
- Salt
Varm olien i en gryde ved middelvarme og tilsæt hvidløg og ingefær og rør rundt i cirka et minuts tid.
Tilsæt karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager og svits krydderierne af i endnu et minuts tid under omrøring.
Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med bouillon og hakkede tomater.
Lad det simre under låg i 40 minutter (let varme). Rør jævnligt i gryden og særligt i starten hvor linserne falder til bunds, og nemt kan få rettet til at koge fast i bunden.
Kom kokosmælk i og rør rundt.
Vurdér konsistensen – det er en smagssag, så vurder hvor ‘suppe-agtig’ eller fast, du ønsker den. Hvis du ønsker den tyndere, så tilsæt lidt ekstra bouillon eller kokosmælk.
Smag til med salt
Server med ris, naan brød, Raita og/el frisk koriander.
PS1: Du kan sagtens blot benytte en form for linser. Jeg synes det giver et godt twist at blande både grønne og røde linser, men du kan selv vælge.
PS2: Brug IKKE light kokosmælk. Det er vigtigt at du får den fyldige smag