Salater

Salater

Fregola Sarda med Bagnetto Verde (Bagnet Verd)

Fyldig og mættende salat, der passer perfekt som tilbehør til både kød og fisk fyldt med perlespelt, gulerødder og jordskokker. Som prikken over i'et tilsættes denne ligeså fyldige italienske urtepesto - også kaldet Bagnetto Verde Piemontese eller Bagnet Verd). Det hele er meget nemt at tilberede.

Efterårs Salat med Bagte Løg og Græskar

Så er der efterår og jeg nyder de smukke farver. Og nu har jeg inviteret både efteråret og farverne indenfor med denne salat smagt til med min egen grovkornede dressing med æblecider og hyldeblomst.

Salat med Falafel & Røget Laks & Urtecreme

Så er det mandag og efter en weekend med smæk på god mad og vino, så er det tid til at komme tilbage til hverdagen med sund kost. Det behøver ikke være kedeligt og farvløst. Sæt kulør på din mandag og få en frisk start på ugen, og gør din krop en tjeneste ved at booste den med lidt lækkert fra det grønne skuffe. Prøv denne salat med falafel og røget laks. Falafel, kan du lave selv fra bunden, men lige har har jeg slået genvej, og købt færdig falafelfars.

Persillesalat med bagte Jordskokker

YES! Jordskokkerne er tilbage i vores køkken, for sæsonen er startet. Jeg er vilde med de små knoldede grøntsager, der ikke stiller de store krav. De kan spises rå, kogte, bagte m.m. I dag bliver de ovnstegte. Den sødlige og nøddeagtige smag passer perfekt til den rå persille toppet med en fyldig pesto.

Sprød Salat med Kål, Mynte, Agurk, Løg og Chili

Er vilde med friske og sprøde salater, hvor der er smæk på nuancer og smagsoplevelser. Denne salat har sprødhed fra det friske kål, agurk og løg. Og så bliver smagsløgene pirret af frisk mynte, chili og lime. Passer perfekt som tilbehør til fisk, kylling og oksekød. Og så er den klar på 5-10 minutter.

Hjertesalat med Friske Figner, Mozzarella & Parmaskinke

Jeg er ved at være godt klar til forår. Klar til at bevæge mig væk fra det lidt tunge vinterkøkken og over i det lette forårs og sommerretter med smæk på farverne. Men hvorfor egentlig vente på at vejret diktere. Prøv denne nemme salat, der er utrolig smuk ved serveringen og smager himmelsk. Opskriften er sat til 2 personer, så gang blot op hvis I er flere.

Sprød Cæsar Salat

Sommeren er i den grad over os, og vi trænger til lette måltider. Salater er skønne, men hvis de skal mætte bare en smule er det godt med lidt ekstra smæk på fyldet. Cæsar Salat er fyldt med saftig kylling og den meget velsmagende Cæsar Dressing, der er helt unik.

Sommersalat med Nye sprøde ærter, Nektariner og Med Frisk Ingefær/Lime dressing

Prøv denne smukke og velsmagende sommersalat. Ideel som tilbehør til grillmaden. Den kan også serveres som 'et friskt twist' til helt almindelige frikadeller eller en god gammeldags hakkebøf. Slip fantasien løs og tilsæt evt. andre grøntsager såsom agurk, gulerod, kål, tomat og/eller et drys hakkede mandler.

Salat med Parmaskinke, Parmasanost og Balsamicco dråber

Denne utrolig nemme salat er klar på under 5 minutter. Få ingredienser danner rammen om både en hurtig og let frokost eller en nem forret. Du bestemmer salattypen. Der er frit valg. Du kan enten vælge én salattype eller blande. Fx hjertesalat, radicchio, ruccula, feldsalat m.fl.

Salat med græskar, kikærter og persille

Græskar smager fantastisk og er rig på antioxidanter som betacoten, C-vitaminer, B-vitaminer og flere mineraler såsom jern, folinsyre og kalium. Særligt den velsmagende japanske hokkaido græskar er værd at bruge. Den er lidt mere fast i kødet og minder om kartofler og passer perfekt til ovnbagning. Prøv denne nemme salat i anledningen af Halloween og græskar sæson