Salat med græskar, kikærter og persille

Happy Halloween 🎃Det vrimler med græskar over det hele. Særligt de ‘uhyggelige’ af slagsen med onde øjne og hugtænder. Udover at skræmme børn og voksne, så smager de fantastisk og er rig på antioxidanter som betacoten, C-vitaminer, B-vitaminer og flere mineraler såsom jern, folinsyre og kalium. Særligt den velsmagende japanske hokkaido græskar er værd at bruge. Den er lidt mere fast i kødet og minder om kartofler og passer perfekt til ovnbagning. Prøv denne nemme salat i anledningen af Halloween og græskar sæson.

Du skal bruge:

  • 2 dl kikærter
  • 1 Hokkaido Græskar
  • 0,5 dl Olivenolie eller kokosolie
  • 0,5 dl. solrørret tranebær
  • En håndfuld bredbladet persille

Dressing:

  • 2 spsk. æbleeddike
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk honning

Læg kikærter i blød natten over ved at komme de rå/tørrede kikærter i en skål dækket med vand. Hæld vandet fra den næste dag. Kom kikærterne op i en gryde og tilsæt frisk vand. Kog dem 1 time hvorefter vandet sies fra og kikærterne skal køle ned

Skyld græskarret. Skær græskarret midt over og fjer kernerne. Skær græskarret i store tern og lad endelig skrællen blive på. Læg dem på bagepapir i en bradepande, og bland med halvdelen af den halve deciliter olivenolie, kværnet peber og lidt salt. Sæt dem i en 200° varm ovn i 8-10 minutter

Skyld den bredbladet persille og fjern stilkene (skal ikke hakkes)

Hak tranebær fint.

Rør dressingen sammen ved at komme alle ingredienser i en skål og pisk sammen til honningen er smeltet.

Kom det hele i en skål og vend med et par skeer eller hænderne indtil alt er blandet sammen.

Velbekommen

TIP: Hvis du skal være spontan, så kan du købe kikærter på dåse. I så fald så køb en god kvalitet og gerne økologisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *