Omelet med kantareller

Du kan stadig nå det. Kantarel sæsonen strækker sig til og med oktober måned, så det er ved at være sidste udkald. Mange danskere jagter den smukke gule svamp, men hvis du ikke lige har tid til kantarel jagt så kan de heldigvis købes – endda hos lavpris supermarkederne.

Denne ret kan være en hurtig frokost. Men den kan også sagtens udgøre et let aftenmåltid med lidt salat og dejligt groft brød til. Beregn cirka to æg per person og 100 gram kantareller.

2 personer

Du skal bruge:

  • 4 æg
  • 200 gram kantareller
  • List smør til stegning

Pynt:
Brug din fantasti…
På billedet er der pyntet med spinat og stænk af hjemmelavet pesto.

TIP: Karrieremads hjemmelavede pesto af spinat, ruccola og basilikum kan du finde hér

Før du smørsteger kantarellerne skal du rense dem fra evt. jord rester. Det gør du ved at børste dem blidt, så de ikke går i stykker. Det kan tage lidt tid og det er slet ikke sikkert at ud får al jord ud. Alt efter hvor meget tid du har og alt efter hvor mange urenheder der har sat sig fast, så kan du overveje at skylle dem hurtigt under koldt vand. I så fald du benytter vand, så skal du huske at tørre dem grundigt, så de ikke ender med at koge på panden. De skal helst steges 🙂

Varm en pande op og kom en smørklat på. Når smørret er lysebrunt og bruset af kan du komme kantarellerne på panden og lynsteg dem i få minutter. Kom dem på en tallerken imens du gør omeletten klar.

Slå æggene ud i en skål og pisk dem til en æggemasse. Varm en pande op og kom lidt fedtstof på (enten smør eller olivenolie). Kom æggemassen på og skru ned på mellem varme. Kom gerne låg på panden. Hold øje og tag panden af varmen når æggemassen er blevet fast og du står med en tynd omelet.

Pynt med de smørstegte kantareller og evt. spinatblade og pesto.

Velbekommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *