Det er næsten ingen grænser for hvad pesto kan bruges til. Som marinade og dip til kylling og fisk, dressing til salater, tilbehør til ost og som sauce til pasta. Og så har pesto den smukkeste grønne og intense farve. Denne opskrift er lynhurtig. Kast det hele ned i en blender og vupti, så er den klar.
Denne opskrift giver en god portion der rækker til min. 4 personer
Du skal bruge
- 50 gram frisk spinat
- 50 gram frisk ruccula
- 25 gram frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 40 gram parmesan ost (hel)
- 1 knivspids salt
- saft fra en halv citron
- 1 dl. olivenolie
- 25 gram pinjekerner eller smuttede mandler (eller en blanding)
Skyl basilikum, spinat og ruccula. Hvis spinaten har for store stilke så skær dem blot fra. Kom det hele op i blenderen.
Pres hvidløget direkte ned i blenderen.
Skær parmesanosten i nogle grove stykker og kom ned i blenderen.
Tilsæt resten og blend til det giver en ensartet konsistens. Jeg kan godt lide at der er lidt til den grove ende, så man kan ane hvad der er i, men det er en smagssag. Hvis du godt kan lide en lind og blød pesto, så blender du bare lidt mere.
Kom i en skål og server som tilbehør.
NB! Pesto kan fryses ned i små poser eller beholdere.
11. oktober 2016 at 20:46
[…] TIP: Karrieremads hjemmelavede pesto af spinat, ruccola og basilikum kan du finde hér […]