Knækbrød med tomater og spinat (uden hvede og gær)

Jeg spiser ofte knækbrød som mellemmåltid. De er sunde, sprøde og velsmagende og er bedre for din krop end müslibar, kiks og kage, der er fyldt med sukker. Jeg har udviklet min egen opskrift og har kommet soltørret tomat og spinat i. Derfor kan de godt spises uden pålæg på. Men jeg foretrækker dog at komme lidt koldt og økologisk smør på.

Denne opskrift udgør cirka 10-12 stk. afhængigt af størrelsen.

Du skal bruge

  • 200 gram blandet hørfrø, solsikkefrø, sesamfrø, græskarkerner
  • 200 gram havremel
  • 2 tsk salt
  • 1,5 – 2 dl. vand
  • 2 spsk. hakket spinat (én lille håndfuld frisk spinat)
  • 1 spsk finthakket soltørret tomater

TIP: Tilsæt evt. lidt af de sunde chiafrø i dejen

Sørg for at både spinat og tomater er meget finthakket. Brug gerne en foodprocessor.

Bland alle ingredienserne sammen. Kom evt. først 1,5 dl. vand i først og se om konsistensen holder. Den skal være en en meget tyk grød der kan stå af sig selv, men stadig fast til at du kan rulle den ud. Hvis den er for hård, så tilsæt lidt mere vand.

Rul eller pres dejen ud på et stykke bagepapir. Desto tyndere desto bedre. Når bagepapiret er dækket af den tynde knækbrødsdej, kan du med fordel lave lette skæremærker inden du kommer det i ovnen, det gør den nemmere at dele og skære ud i det mindre knækbrød når de kommer ud af ovnen. Du kan lave skæremærker blidt med en kniv uden takker eller en pizzahjul.

Kom dem i ovnen på 160 grader i cirka 30 minutter. Hold lidt øje til sidst, da bagetiden afhænger af din ovn.

Server med koldt smør, ost eller hjemmelavet marmelade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *