Denne opskrift er lavet på den særlige Fanø Laks (reklamelink Fanø Laks ) Fanø laks er røget laks efter særlige opskrift og lakeren er GMO og antibiotika frit. Det er en laks der smelter på tunge!
Når en råvarer smager godt i sin rene enkelthed, så skal der ikke gøres så meget. Og derfor er denne opskrift nem og med respekt for råvaren og hovedrollen. Så i denne opskrift er det Laks’en der er i fokus og blot med små og få virkemidler, giver retten en lille twist for smag og øje.
Denne opskrifter til 4 personer som forret
- Et stykke Fanø Laks på cirka 16-18 cm
- 2 pillede skalotteløg eller bananløg
- 4 spsk. kapers
- 4 spsk. olivenolie
- 2 tsk. Maille Wholegrain sennep
- 2 tsk. sherry eddike (æblecider eddike eller hvidvinseddike kan også bruges)
- 3 spsk. olivenolie
0,5 tsk. rørsukker - Pynt: Frisk dild
- Salt / Peber
Varm en pande op med 4 spsk. olie. Kom kapers på og lad dem frittere indtil de folder sig ud. Kom dernæst på en kold tallerken med et stykke køkkenrulle der kan suge overskydende fedtstof. Lad dem køle af mens du laver resten.
Kom 3 spsk. olie i en skål og tilsæt sennep, eddike og sukker. Rør rundt og bland det hele sammen.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Skær Fanølaks i tynde skiver. Skær lige ned i laksen og ikke på skrå.
Anret på tallerkener. Kom lidt sennepsolie henover, drys med fritterede kapers og pynt med skalotteløgs skiver og lidt dild. Som på billede ovenfor.
Server gerne med et stykke brød til . Fx. lækkert surdejsbrød eller FOCCACIA
Hvis du vil være fri for gluten, så server med dette BLOMKÅLSBRØD
Nem forret til når der kommer gæster, til julefrokosten og ikke mindst fantastisk som forret til julemenuen den 24. december.