Brunch

Morgenmad & Brunch

Kartoffel Omelet med Emmentaler

Jeg er stor fan af weekender. Der er tid til at nyde en brunch i ro og mag, læse avisen og opdatere Karrieremad. I dag blev brunch menuen denne lækre og saftige kartoffelomelet, hvor jeg udnyttede kartoffelresterne fra gårdagens aftensmad og tilsatte lidt løg og emmentaler. Hvis du ønsker kan du tilføje skinke, bacon eller laks - det vil give den et ekstra pift.

Hindbærmarmelade

Hindbær er "små røde bomber af sundhed". De er sprængfyldt med fibre og indeholder derudover B Vitamin, C Vitamin, folsyre, jern, B3 Vitamin, riboflavin, kobber, kalium og magnesium. De smager fantastisk som de er - friskplukket direkte fra hindbærbuskene i haven. Men år sæsonen er slut, så er de nemmest tilgængelige i frysedisken. Bær fra frys anbefaler Fødevarestyrelsen at man koger før spisning, så alle bakterier og vira dør. Så hvorfor ikke bare lave en dejlig hindbærmarmelade.

Den friske og smukke Abrikosmarmelade

Abrikosmarmeladen, der udover at være utrolig smuk i farven også indeholder betacaroten, jern og C-Vitamin. Ligesom alle andre marmelader er denne utrolig nem at gå til og færdig på ingen tid. Server til morgenmad og brunch til det friskbagte brød, eller til ostebordet. Abrikosmarmeladen går ligeså godt til pandekager, lagkagen eller en lille klat i morgenskyr/yoghurt sammen med mysli.

Stikkelsbærmarmelade med Hyldeblomst

Det er lige nu det sker! Sæson for danske stikkelsbær. Mange af jer har dem i jeres haver. Nogle er lidt usikre på hvad de kan bruges til. Udover at benytte de sprøde bær som ingrediens i lækre sommerdesserter, i kager eller som kompot, så kan stikkelsbær med stor succes og uden besvær bruges til den lækreste marmelade. Denne opskrift er Karrieremads helt egen og med mindre sukker end andre. Det gør den mere frisk og syrlig (dog stadig meget børnevenlig). Og så tager den kun 5-10 minutter at lave.

Omelet med grønkål, tomat og kartoffel

Det er blevet weekend! Og tid til at sove længe og skabe lidt hygge omkring morgenmaden. I dag blev det til denne saftige og meget sunde omelet fyldt med grønkål der er rig på både fibre, antioxidanter, vitaminer og mineraler. Sæsonen i DK for grønkål er ved at være forbi, men du kan stadig købe grønkål i supermarkedet. En god start på dagen.

Boller med hørfrø og Gryn

Endnu en af de nemme bageopskrifter til et dejligt velsmagende brød eller bolle. Dejen røres hurtigt sammen inden du går i seng (det tager kun 5 minutter) og helt uden du får dej på fingrene. Næste morgen er dejen klar til at komme i ovnen. Og vupti - lækkert morgenbrød står klar. Servér fx med Karrieremads hjemmelavede jordbærmarmelade. En god start på dagen.

Ymer med rugbrødsdrys

Tanken om at smide mad ud er ikke det fedeste. Jeg kan godt lide at udnytte råvarerne til fulde. Det er både godt som støtte til ‘Stop Madspild’ og samtidig godt for husholdningsbudgettet. Nogle råvarer kan have flere liv. Såsom brød. Godt brød kan spises som det er frisk fra ovnen, men kan faktisk genoplives og få en ny form. Vi kender alle øllebrød, men der er andre mere flatterende former for genoplivning. Prøv fx denne dejlige rugbrødsdrys til din morgenmad.

Sund & Hjemmelavet mysli med nødder, tørret frugt og All Bran (på under 5 minutter)

Start dagen med et sundt morgenmåltid der giver lang mæthedsfornemmelse. Denne mysli kan drysses på ymer, yoghurt og A38, men egner sig dog mest til at spise som større portion med mælk på. Mysli er uden tilsat sukker, men med tørret frugt, hvilket giver en let sødme. Denne mysli er utrolig let at lave, og tager blot 5 minutter at lave. Samme tid uanset om du laver en lille eller stor portion. Så lav en stor omgang, så har du til det næste stykke tid.

Omelet med peberfrugt, rødløg og flødehavarti

Denne omelet er fantastisk nem at lave og smager himmelsk og endda med få ingredienser. Passer perfekt til en god kop morgenkaffe og juice på både en hverdag og i weekenden. Formen på denne omelet opnås ved at lave omeletten som en pandekage, man folder ind over hinanden. Giver en flot afrunding i siderne og egner sig til en pæn portionsanretning.

Bløgkogt æg på hø toppet med karse

Hvorfor ikke opgradere det minimalistiske blødkogte æg til morgenmaden. Det giver en smuk start på dagen. En 'fræk’ anretning når du får gæster til weekendbrunch, eller som elegant tapasanretning eller bare på en ganske almindelig hverdag hvor du trænger til et ekstra twist.

Jordbærmarmelade med twist af hyldeblomst

Så løb jeg lige tør for marmelade. Men heldigvis havde jeg en rest danske jordbær i fryseren. Så jeg gik hurtigt igang med at komponere min egen marmelade med et dejligt frisk twist af hyldeblomst. Den er hurtig og nem at gå til - og kan tilberedes på ikke mindre end 5 min. Servér på hjemmebagt brød, til ostebordet, pandekagerne eller som tilbehør til dessert fx. ovenpå is eller i trifli.

Omelet med spinat, porre og skinke

Omeletter er så dejlig nemme at lave, og det giver en følelse af at man har fået et varmt måltid mad uden at skulle stå længe i køkkenet. Der er mange dejlige varianter, og hér kommer omeletten med frisk spinat, porre og skinke

Omelet med brie og kartoffel

Omeletter er så dejlig nemme at lave, og det giver en følelse af at man har fået et varmt måltid mad uden at skulle stå længe i køkkenet. Der er mange dejlige varianter, og hér kommer omeletten med brieost, der smager mildt af ost.

Gorgonzola med honning

Jeg kan rigtig godt lide ost. Og særligt gorgonzola der har en cremede konsistens og mildhed i smagen. Jeg er nok lidt "ramt" at min frankofile side og min store kærlighed til Frankrig - der må siges at være det helt ideelle sted for osteelskere. Denne ret er god både som en brunch måltid, frokostret eller en dessert.

Sprød Müsli med hindbær og mandler

Hjemme hos os starter dagen ofte med en god skål A38, der giver næring til krop og ikke mindst gode mælkesyrebakterier til den gode fordøjelse. Men for at være helt ærlig, så smager ren A38, ymer eller yoghurt naturel for den sags skyld ikke særlige godt. Så der skal "drys" på.