Boller med hørfrø og Gryn

Endnu en af de nemme bageopskrifter til et dejligt velsmagende brød eller bolle. Dejen røres hurtigt sammen inden du går i seng (det tager kun 5 minutter) og helt uden du får dej på fingrene. Næste morgen er dejen klar til at komme i ovnen. Og vupti – lækkert morgenbrød står klar. Servér fx med Karrieremads hjemmelavede jordbærmarmelade. En god start på dagen.

Giver cirka. 15 – 18 boller.

Du skal bruge:

  • 25 gram gær
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk honning
  • 8,5 dl vand
  • 70 gram hørfrø
  • 150 gram havregryn
  • 100 gram fuldkornsspelt (eller anden fuldkornshvede)
  • 650 gram hvedemel

Dag 1 – inden du går i seng.

Kom gær, salt, sukker og honning i en skål. Tilsæt vandet og rør rundt til gæren er opløst.

Tilsæt hørfrø og gryn. Dernæst fuldkornsmel. Og til sidst hvedemelet. Hold lidt hvedemel tilbage. Dejen er færdig når det er en tyk havregrød.

Kom et stykke film over dejen og læg et viskestykke henover og lad det stå på køkkenbordet og hæve natten over ved stuetemperatur. Filmen gør at dejen ikke klistrer sig på dit viskestykke.

Dag 2 – Når du vågner

Tænd ovnen på 225 grader. Og hav to plader i ovnen, der skal varmes godt op.

Imens ovnen og pladerne varmer op finder du to stykker bagepapir frem. Læg dem på køkkenbordet og kom dejen forsigtigt op. Brug to skeer til at få dejen fra skålen og op på bagepapiret. Dejen giver ca. 15 – 18 boller alt afhængig af hvor store du laver dem.

Når ovnen er varm, tager du en plade ud og forsigtigt hiver du bagepapiret med “dej-klatter” over på en plade og ind i ovnen med det samme. Gentag med den anden plade.

Lad dem få fuld smæk på varmen i 10 minutter hvorefter du skruer ned for varmen og lader dem bage i 20-30 minutter mere. Tjek løbende. Bollerne er færdige når der har fået en let gylden farve og lyder “hule” når du banker på bunden af bollen.

Kom dem på en bagerist til afkøling i nogle minutter inden du serverer dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *