Blomkål med cherry tomater, kapers, persille & et twist citron

Blomkålssæsonen er i fuld gang. Sæsonen strækker sig fra juni til november. En dejlig lang sæson, hvor vi kan udnytte den sunde grøntsag på utallige måder. Imens vi stadig har sommerferie, vil jeg præsentere jer for en let og sommerlig udgave med stærk inspiration fra min svigerinde Mette.

Mette har valgt at gøre karriere indenfor hospitalssektoren med fokus på børnesygepleje. En profession med lange og hårde arbejdsdage. Et vigtigt kriterie i køkkenet er derfor; at mad skal være let at lave. “Low maintenance” som hun siger. “Efter en lang dag på hospitalet, ønsker jeg ikke at stå i køkkenet alt for længe når jeg endelig er kommet hjem til familien”. Derfor er denne ret helt ideel. Og den tager kun 5-10 minutter at tilberede.

Blomkål er en af de sundeste grøntsager på niveau med broccoli. Fyldt med kostfibre. Derudover indeholder blomkål også det ekstremt stærke stof allicin, der også findes i hvidløg. Allicin er kendt for at kunne dæmpe betændelse og virke som et såkaldt hormetin – et stof, der holder ældningsprocesserne i kroppen i skak. Blomkål indeholder også en hel del folat, der ser ud til at kunne beskytte mod udviklingen af brystkræft og forhindre hjerte-kar-sygdomme. (Kilde: I form 10.1.2011)

Lad mig præsentere: Blomkål med cherry tomater, kapers, persille og et twist citron. Dejligt tilbehør til både fisk, fjerkræ eller en lun frikadelle 🙂

Tilbehør til 4 personer

Du skal bruge:

  • 1 stort blomkål
  • 1 glas små kapers (ca. 60 gram i drænet vægt)
  • 10-15 cherry tomater
  • 1 god håndfuld persille (gerne bredbladet, men kruspersille er også fint)
  • 4 spsk. god olivenolie
  • Saft af én citron
  • 1 spsk hvidvinseddike eller hvid balsamicco eddike
  • Salt og peber

Sæt en gryde vand i kog. En god størrelse gryde der kan rumme kålen. Tilsæt lidt salt eller bouillon når vandet koger.

Fjer dækbladene (de grønne blade omkring kålen) og skyl blomkålen. Du kan enten vælge at koge den hel (og anrette den hel på et fad) eller du kan dele kålen i store stykker ved at brække den fra hinanden med hånden.

Kom kålen i vandet og lad den koge i cirka 5 minutter. Den må gerne være fast og have bid. Forbered resten mens blomkålen koger.

Skyl persillen og hak groft.

Skyl tomaterne og halvér dem alle.

Bland olivenolie, citron, eddike og lidt salt og peber i en skål.

Anret enten hel på et fad, i buketter i en skål eller portionsanret som på billedet. Blomkål først, dernæst drys med de små kapers, drys med tomaterne, drys persille og til sidst spred citrusolieblandingen henover.

Velbekommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *