Suppe

Suppe

Karrysuppe med fersken og rejer

En dejlig suppe, der kan nydes både som hovedret med groft brød til på en hverdag, eller den kan serveres som forret ved gæstebud. Som forret kan den med fordel anrettes fint i små skåle pyntet med rejer og grønt, som vist hér. Suppen har en god fylde og en let sødlig smag fra ferskenerne og en flot orientalsk farve.

Suppe med Jordskokker og Porrer

Det er stadig sæson for den lille knold: Jordskokken. Jordskokken er en grøntsag der vokser under jorden, ligesom kartoflen. Den spreder sig (næsten) som ukrudt og er dermed en ret robust “fætter”. Ikke engang frosten kan ødelægge den. Jordskokken er alsidig og kan benyttes i alt fra puré til rå i salaten. Eller bagte, kogte eller som suppe. Hvis de er nyopgravede kan du blot nøjes med at skrubbe dem fri for jord, og spise dem med skrællen på. Det giver en ekstra god smag.

Gratineret Løgsuppe (Soupe à l’oignon gratinée)

Dette er en klassisk fransk suppe, der lyder mest tiltalende når den udtales på fransk og ikke på dansk 🙂 Denne suppe er "et must" når jeg er i Frankrig. Der er meget stor forskel og man kan møde mange forskellige slags “Soupe á l’oignon” eller løgsuppe, som vi vil kalde den i Danmark. Min favorit er den mørke løgsuppe, hvor løgne for alvor er nået at karamellisere og med et twist af cognac. Løg er bl.a. rig på betacaroten, kalcium, C-vitamin.

Cremet sellerisuppe

Selleri er en fantastisk grøntsag og er rig på A, B og C vitamin samt kalium og fosfor. Den er samtid til at få fat på frisk i supermarkedet fra august til april. En grov grøntsag rig på fibre og med en let peberagtig og sød smag når den tilberedes. Til denne ret benyttes rod/knoldselleri