Drinks

Drinks

Hjemmelavet Snaps af Granskud

Aromatisk snaps til påskebordet eller til hele året rundt hvor du trænger til en mundfrisker. Granskud har sæson i april og maj. Pluk der små skud og lad dem trække i vodka. Det er en smagssag hvor længe du ønsker at de skal trække. Ligesom vin, udvikler denne snaps sig løbende, så du skal selv være dommer for hvornår du synes den smager bedst. Nogle drikker den allerede efter få uge og andre lader den stå i længere tid.

Broccoli Booster Smoothie

Broccoli Smoothie: To ord der ikke burde være i samme sætning. Ikke desto mindre er dette en fantastisk drink - og så er den fyldt med vitaminer og mineraler. En sand bombe mod sygdomme. Broccoli indeholder blandt andet  C-vitamin, K-vitamin, A-vitamin, B-vitamin, E-vitamin, folinsyre, jern, calcium, fosfor og magnesium.

Vitamin & Mineral Boost Smoothie

Genstart din krop efter en tid fyldt med fed mad, sukker og alkohol. Den er nem at lave. Kast alt ned i en blender eller juicer og den er klar til at drikke på få minutter. Smoothien indeholder persille, ananas, agurk, gulerødder, blåbær, ingefær, citron og æble og er dermed springfyldt med Vitamin A, B, C, E, K og Mineraler som kalium, calcium, jern, mangan og selen.

Hvid ‘virgin’ gløgg med æble, anis og sort peber

Helt ærligt! Så er jeg lidt træt af den klassiske rødvinsgløgg. Så jeg er smuttet i køkkenet og har udviklet min egen gløgg der tilmed kan serveres til børn da den er helt UDEN alkohol. Men du kan altid lige tilsætte en sjat rom hvis du trænger til et pift. Pynt evt. glasset med friske æbler i tern, kanelstang og mandelsplitter. Eller server enkelt og minimalistisk med en tynd skive æble skåret på tværs.

Ever Green Smoothie

Boost din krop indefra og ud med denne Økologiske 'Ever Green Smoothie' fra Karrieremad. 100% sundhed fra inderst til yderst. Rigtig god midt på dagen hvor energien begynder at aftage og der hvor man er “liiiiige ved” at stikke hånden godt og grundigt ned i slik skålen. Prøv den… Den er klart vandedannende.

Ice Coffee / Ice Latte / Is Kaffe

Danskere er nogle af de mest kaffedrikkende mennesker i verden. Og vi kan efterhånden vælge udfra et utal af kaffevarianter. Så mange at det til tider kan være svært at navigere i ‘kaffe-kortet’ når man blot ønsker at bestille en kaffe med mælk. Skal man vælge en “Latte Macchiato”, en “Cortado”eller en “Flat White”?. For det meste er kaffe en dejlig varm affære, men den smager også dejligt kold, og kan virke nedkølende efter en varm dag. Eller for andre kan den virke mere opkvikkende som en god start på dagen ligesom en kold dukkert.

‘Jordbær med Fløde’ Ice Smoothie

Sommer og vinter mødes i dag. Sol for oven og sne for neden. Det giver anledning til at bringer sommerstemning ind i en vinter kulisse. Derfor præsenterer jeg “Jordbær med Fløde” Ice Smoothie. Måske har du (som jeg) stadig en rest nedfrosne jordbær fra sommeren i fryseren.

Hindbær-Vandmelon Shots

Dejligt forfriskende med et koldt og saftigt shot. Denne shot er fyldt med antioxidanter fra vandmelonen og C-vitamin og fibre fra hindbærrene. Denne shot har en fantastisk flot farve og yderst dekorativ og egner sig godt til brunch bordet, som velkomstdrik - særligt til børn da den er alkoholfri. Til de voksne kan der tilsættes en sjat vodka, hvis det skal være ekstra festligt.

Hyldeblomstsaft med twist af jordbær

Med basis i den klassiske lyse hyldeblomst, kommer hér en variation, der giver en skøn rosé-farve. Du kan benytte jordbær, men også hindbær, rabarber eller kirsebær. Du vælger, men uanset hvad, så smager denne drik også af sol og dansk sommer. Prøv det!

Virgin Midsommer Hyldeblomst Punch

Midt i hyldeblomstsæsonen dukker Sankt Hans aften op, som traditionen tro skal markeres med “bål og brand” og tonerne fra Shubidua’s Midsommervise. For børn og barnlige sjæle (der husker at det jo trods alt er hverdag, og at vi skal tidligt op næste dag - i skole og på job), serverer vi denne smukke alkoholfrie ‘midsommer-punch’ med en masse hyldeblomst. Så er det ingen sag at komme op igen i morgen tidligt. Rigtig god Sankt Hans aften.

Hjemmelavet Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er en dejlig forfriskende saft, der er utrolig nem at lave selv. Netop nu blomstrer hyldeblomsterne, som har sæson i juni og juli måned. Sørg for at plukke dine hyldeblomster i et grønt område væk fra de store veje. Så undgår du at de har for mange tungmetaller fra bil-udstødning. Hyldeblomstsaft er tilmed en sund drik, der virkede udrensende, virus- og bakteriehæmmende, beroligende og immunstyrkende.

Myntete med Gunpowder

Det har lige været påske og indtaget af mad har været lidt større end normalt. Så nu er det tid til at komme tilbage på det sunde spor igen. Derfor har jeg lavet denne "Myntete med Gunpowder”, der hjælper kroppen godt på vej. Mynten stimulerer fordøjelsen og beroliger maven og den grønne Gunpowder, der bl.a. er fyldt med antioxidanter øger din forbrænding. Så alt i alt en god kop og boost efter en ‘mættende' påske.

Mangoshot med Ingefær

Solen skinner og foråret har vist de første tegn. Så jeg fik lyst til at lave en sund og solrig shot med mango og ingefær - lige for at sætte ekstra “spice” på dagen. Jeg er fuldstændig vild med ingefær og kan godt lide når det kilder i næsen. Så jeg kommer 25 gram frisk ingefær i. Men hvis man blot ønsker et lille twist, så er 10 gram rigeligt. Ha’ en dejlig solskinsdag.

Jomfru Mojito med hyldeblomst og lime

Så er det weekend! Nogle åbner en god flaske rødvin og andre laver sig (måske) en god og klassisk “Gin & Tonic”, men da jeg ‘desværre’ ikke kan tåle alkohol, har jeg udviklet min egen drink som jeg ofte forkæler mig selv med i weekenden. En 'Jomfru Mojito med Hyldeblomst' (der selvfølgelig kan tilsættes lys rom til sidst, hvis man lyster).