Aromatisk snaps til påskebordet eller til hele året rundt hvor du trænger til en mundfrisker. Granskud har sæson i april og maj. Pluk der små skud og lad dem trække i vodka. Det er en smagssag hvor længe du ønsker at de skal trække. Ligesom vin, udvikler denne snaps sig løbende, så du skal selv være dommer for hvornår du synes den smager bedst. Nogle drikker den allerede efter få uge og andre lader den stå i længere tid. Hvis du lader den stå i længere tid, man det være du ønsker at fortynde den lidt når du skal drikke den. Men prøv dig frem.
Du skal bruge:
- 1 flaske neutral vodka
- 50 gram friske granskud
Vask/rens granskud for evt. insekter og urenheder.
Kom det hele op i et patentglas og lad det stå og trække. Smag til løbende.
Efter cirka 2-3 uger kan den drikke, men sagtens stå længere tid.
Når du synes den er klar, hælder du den på flaske igennem en sigte/kaffefilter, så du får den klare snaps.
Snapsen udvikler sig også efter du har filtreret den på flaske.
TIP!
Du kan også tilføje vanilje og/eller lakrids. Ca. 1 tsk af hver. Dette giver en helt anden smagsnuance, der går godt til granskud.