Brød og Boller

Brød og Boller

Havrebrød

Mit bagværk er yderst populært på Karrieremad. Så vi fortsætter bagningen 🙂 Denne gang med dette skønne Havrebrød, der er lige som brød skal være efter min smag: Sprød udenpå og blød indeni - med fokus på økologi og smag (økologien bestemmer du selv når du handler ind 🙂

Speltboller med Valnødder

Dejlige boller med valnødder og fuldkornsspelt, som der er lidt bid i. Igen holder jeg meget af bagværk, hvor jeg ikke selv skal have fingrene i bolledejen og hvor jeg på få minutter kan røre en dej sammen og på magisk vis har jeg den dejligste hjemmebag til morgenmad næste dag. Du kan dog også lave dejen om morgenen og have hjemmebag sidst på eftermiddagen eller som tilbehør til aftensmaden, for de kan også formes som fx flutes el. lign, så der er til oste- og tapasbordet.

Hurtige Havreboller med Hørfrø – Sprøde Udenpå, Bløde Indendi (…der bare lige hviler over natten 🙂

En af mine mest eftertragtede og mest besøgte bageopskrifter på Karrieremad er netop denne: Hjemmebagte Boller. Rørt sammen på blot 5 minutter... og så lige et hvil.... og så i ovn - vupti. Så er der hjemmebag. Jeg rør ofte dejen sammen om aftenen. Lader dejen hvile på køkkenbordet over natten (BEMÆRK!.... ingen fingre i den klistrede dej på noget tidspunkt!).

Glutenfrit Blomkålsbrød

Et nyt år er startet! Efter en sød suletid i december, trænger mange (inklusiv mig selv) til en sund madvaner i januar måned. For mit vedkommende har jeg lovet mig selv at droppe sukker og kornprodukter (dvs. ingen pasta, brød m.m.). I den anledning har jeg udviklet dette (glutenfrie) blomkålsbrød helt uden mel. Du kan både spise det som brød, men du kan også blot spise det som snack i løbet af dagen. Det smager nemlig super godt som det er - helt uden pålæg. Rigtig godt nytår!

Sprødt Fadbrød med Rosmarin og Hvidløg

Uden tvivl det mest nemme brød. Rørt sammen på ingen tid og ingen dej på fingrene. Og så smager det himmelsk. Kan serveres både til morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover passer det perfekt til oste- eller tapasbordet. Drys med lidt flagesalt, frisk rosmarin og hele fed hvidløg.

Boller med hørfrø og Gryn

Endnu en af de nemme bageopskrifter til et dejligt velsmagende brød eller bolle. Dejen røres hurtigt sammen inden du går i seng (det tager kun 5 minutter) og helt uden du får dej på fingrene. Næste morgen er dejen klar til at komme i ovnen. Og vupti - lækkert morgenbrød står klar. Servér fx med Karrieremads hjemmelavede jordbærmarmelade. En god start på dagen.

Knækbrød med tomater og spinat (uden hvede og gær)

Jeg spiser ofte knækbrød som mellemmåltid. De er sunde, sprøde og velsmagende og er bedre for din krop end müslibar, kiks og kage, der er fyldt med sukker. Jeg har udviklet min egen opskrift og har kommet soltørret tomat og spinat i. Derfor kan de godt spises uden pålæg på. Men jeg foretrækker dog at komme lidt koldt og økologisk smør på.

Ekstra fiberrigt Rugbrød (uden surdej) med HUSK frøskaller

Kosten har stor indflydelse på vores energi, humør og helbred og dermed livskvalitet generelt. Så drop de tomme kulhydrater såsom hvidt brød, som kroppen ikke får gavn af. Brug i stedet for et fiberrigt og mættende måltid med dette rugbrød der har fået et ekstra boost fiber da det er tilsat HUSK (pulveriseret psyllium frøskaller). Uanset om det er skoletid eller ej, så prøv en skive af dette saftige brød, som både smager godt med og uden pålæg. Og så kan du tilmeld lave den helt uden brug af surdej.

Grove Kiks med Kerner

Værtindegave? Mellemmåltid? Snack? Madpakke? … der er uandede muligheder når du kaster dig over disse hjemmebagte kiks der er tilberedt på under 10 minutter (…og så lige 20 min i ovnen :). I dag er de bagt og pakket som værtindegave, da vi i aften skal ud og besøge gode venner. Og der se selvfølgelig lagt en god håndfuld til side til børnene. Spis dem med smør, ost, marmelade, nutella eller bare som de er.

Boller med Blå Birkes

Denne bolle er dejlig sprød og fyldt med blå birkes både på toppen og indeni. Den kan (ligesom alle mine andre boller på Karrieremad) laves dagen i forvejen og langtidshæves natten over og tager ingen tid at forberede. 5 minutters forberedelsestid til at røre dejen sammen og 5 minutter om morgenen til at komme på bageplade… og så i ovnen.

Sundt & Velsmagende Rugbrød på 10 minutter helt uden hævning (uden gær, surdej og hvedemel)

På opfordring fra flere deler denne meget nemme opskrift på et skønt og velsmagende rugbrød helt fri for gær og hvedemel - og ikke mindst surdej. Det betyder at man impulsivt kan lave sit rugbrød når som helst, uden de helt store forberedelser. Det tager ikke mere end 5-10 minutter at røre dejen sammen alt efter hvor hurtig man er til at finde ingredienserne frem og afmåle.

Boller med valnødder og Hørfrø

Denne opskrift er igen en af mine opskrifter til boller, der kun tager 5 minutter at røre sammen. En dej hvor du slet ikke skal røre dejen med fingrene på noget tidspunkt. Og slet ikke skal bruge tid på at ælte dejen. Du kan lave denne dej om aftenen. Stil den til hævning i nat og Voilá, så er der nem hjemmebag klar til i morgen uden at skulle stå længe i køkkenet.

Koldthævede boller med cornflakes og gryn

Denne fantastiske opskrift er min absolutte ynglingsopskrift til hjemmelavede boller. Dels fordi du slet ikke skal røre dejen med fingrene på noget tidspunkt og dels fordi du kan lave denne dej om aftenen og stille til hævning om natten og Voilá, så er der hjemmebag klar til om morgenen.