Brød og Boller

Brød og Boller

Glutenfri Surdej

Dit helt eget hævemiddel. Så nemt at lave selv. Hér viser jeg en glutenfri udgave, men den kan også laves som helt almindelig surdej.

Fladbrød med Ymer

Dette brød vil udviklet for at undgå madspild. Jeg havde en rest ymer i køleskabet der skulle bruges i en fart og lidt diverse korn/mel i højskabet. Brødet er skønt som morgenmad, som tilbehør til salat og/el som flutes til ost. Smager også rigtig godt som en lille hurtig snack (en skive) med smør på.

Honning Brød

Det lækreste honningbrød, uden for meget sødme, så det kan sagtens bruges som almindeligt brød. Særligt godt til ost eller blot med et godt lag smør. Kan med fordel bruges som ristet brød dagene derpå, hvis der er mere tilbage.

Glutenfrit Rugbrød

Flere og flere lever glutenfrit. Selvom jeg godt kan tåle gluten, så har min krop det bare bedst med ikke at spise for meget korn - særligt hvede. Jeg har udviklet dette brød, der nu har indtaget hele familien. Et brød der ligner almindeligt rugbrød til forveksling, men det er lavet helt uden korn, dog med en masse kerner.

Chia Boller

Saftige boller med de sunde Superfrø. Helt uden at skulle have dej på fingrene. Super nem opskrift. Vidste du i øvrigt at; to skefulde chiafrø rummer kalk svarende til flere glas mælk, mere omega-3 end en laksefilet og 30 % flere antioxidanter end blåbær. Derudover bugner Chiafrø af antioxidanter, der styrker dit immunforsvar og er med til at beskytter kroppens celler mod frie radikaler og dermed mod ældning.

Rugbrød på Surdej (uden gær)

Der er ikke noget bedre en hjemmelavet rugbrød. Særligt lavet på surdej, det giver brødet en helt særlig smag. Det er ikke nogen videnskab som sådan at bage sit helt eget rugbrød, man skal blot være på forkant. Når du har styr på dit grund rugbrød, så kan du med tiden eksperimentere med at gøre det til dit helt eget. Du kan fx. tilsætte nødder el. lign. 

Surdejsboller (uden gær)

Surdejsboller er smagsfulde, saftige med sej krumme. Men det tager tid. Så hav tålmodighed, og nyd modsat at resultatet er fantastisk i sidste ende 😉 Men omvendt har vi jo ikke andet end tid netop nu, hvor mange er sendt hjem fra arbejde. Udnyt denne tid til en masse fordybelse i køkkenet 🙂 Surdej er en form for gæring, og denne gæring kan kickstartes ved hjælp af honning, ymer, A38, Yoghurt m.m. Så kom igang med at lave din helt egen "gær" (alias: Surdej)

Sprøde Morgenstykker med Havre og Rug

Uhmmm... sprøde boller eller "stykker" som vi også kalder det. Sprøde udenpå og bløde indeni. Igen dem, hvor du aldrig har fingrene i bolledejen, men hvor du blot rør den sammen til hævning over natten, og vupti, så er der friskt brød (bedre end bagerens) til morgenmad næste dag. Server med ost og marmelade, nutella eller som jeg kun med et lag koldt smør. Bollen har smag i sig selv, som kommer så fint til udtryk blot ved brug af koldt smør.

Havrebrød

Mit bagværk er yderst populært på Karrieremad. Så vi fortsætter bagningen 🙂 Denne gang med dette skønne Havrebrød, der er lige som brød skal være efter min smag: Sprød udenpå og blød indeni - med fokus på økologi og smag (økologien bestemmer du selv når du handler ind 🙂

Speltboller med Valnødder

Dejlige boller med valnødder og fuldkornsspelt, som der er lidt bid i. Igen holder jeg meget af bagværk, hvor jeg ikke selv skal have fingrene i bolledejen og hvor jeg på få minutter kan røre en dej sammen og på magisk vis har jeg den dejligste hjemmebag til morgenmad næste dag. Du kan dog også lave dejen om morgenen og have hjemmebag sidst på eftermiddagen eller som tilbehør til aftensmaden, for de kan også formes som fx flutes el. lign, så der er til oste- og tapasbordet.

Hurtige Havreboller med Hørfrø – Sprøde Udenpå, Bløde Indendi (…der bare lige hviler over natten 🙂

En af mine mest eftertragtede og mest besøgte bageopskrifter på Karrieremad er netop denne: Hjemmebagte Boller. Rørt sammen på blot 5 minutter... og så lige et hvil.... og så i ovn - vupti. Så er der hjemmebag. Jeg rør ofte dejen sammen om aftenen. Lader dejen hvile på køkkenbordet over natten (BEMÆRK!.... ingen fingre i den klistrede dej på noget tidspunkt!).

Glutenfrit Blomkålsbrød

Et nyt år er startet! Efter en sød suletid i december, trænger mange (inklusiv mig selv) til en sund madvaner i januar måned. For mit vedkommende har jeg lovet mig selv at droppe sukker og kornprodukter (dvs. ingen pasta, brød m.m.). I den anledning har jeg udviklet dette (glutenfrie) blomkålsbrød helt uden mel. Du kan både spise det som brød, men du kan også blot spise det som snack i løbet af dagen. Det smager nemlig super godt som det er - helt uden pålæg. Rigtig godt nytår!

Sprødt Fadbrød med Rosmarin og Hvidløg

Uden tvivl det mest nemme brød. Rørt sammen på ingen tid og ingen dej på fingrene. Og så smager det himmelsk. Kan serveres både til morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover passer det perfekt til oste- eller tapasbordet. Drys med lidt flagesalt, frisk rosmarin og hele fed hvidløg.

Boller med hørfrø og Gryn

Endnu en af de nemme bageopskrifter til et dejligt velsmagende brød eller bolle. Dejen røres hurtigt sammen inden du går i seng (det tager kun 5 minutter) og helt uden du får dej på fingrene. Næste morgen er dejen klar til at komme i ovnen. Og vupti - lækkert morgenbrød står klar. Servér fx med Karrieremads hjemmelavede jordbærmarmelade. En god start på dagen.

Knækbrød med tomater og spinat (uden hvede og gær)

Jeg spiser ofte knækbrød som mellemmåltid. De er sunde, sprøde og velsmagende og er bedre for din krop end müslibar, kiks og kage, der er fyldt med sukker. Jeg har udviklet min egen opskrift og har kommet soltørret tomat og spinat i. Derfor kan de godt spises uden pålæg på. Men jeg foretrækker dog at komme lidt koldt og økologisk smør på.

Ekstra fiberrigt Rugbrød (uden surdej) med HUSK frøskaller

Kosten har stor indflydelse på vores energi, humør og helbred og dermed livskvalitet generelt. Så drop de tomme kulhydrater såsom hvidt brød, som kroppen ikke får gavn af. Brug i stedet for et fiberrigt og mættende måltid med dette rugbrød der har fået et ekstra boost fiber da det er tilsat HUSK (pulveriseret psyllium frøskaller). Uanset om det er skoletid eller ej, så prøv en skive af dette saftige brød, som både smager godt med og uden pålæg. Og så kan du tilmeld lave den helt uden brug af surdej.

Grove Kiks med Kerner

Værtindegave? Mellemmåltid? Snack? Madpakke? … der er uandede muligheder når du kaster dig over disse hjemmebagte kiks der er tilberedt på under 10 minutter (…og så lige 20 min i ovnen :). I dag er de bagt og pakket som værtindegave, da vi i aften skal ud og besøge gode venner. Og der se selvfølgelig lagt en god håndfuld til side til børnene. Spis dem med smør, ost, marmelade, nutella eller bare som de er.

Boller med Blå Birkes

Denne bolle er dejlig sprød og fyldt med blå birkes både på toppen og indeni. Den kan (ligesom alle mine andre boller på Karrieremad) laves dagen i forvejen og langtidshæves natten over og tager ingen tid at forberede. 5 minutters forberedelsestid til at røre dejen sammen og 5 minutter om morgenen til at komme på bageplade… og så i ovnen.

Sundt & Velsmagende Rugbrød på 10 minutter helt uden hævning (uden gær, surdej og hvedemel)

På opfordring fra flere deler denne meget nemme opskrift på et skønt og velsmagende rugbrød helt fri for gær og hvedemel - og ikke mindst surdej. Det betyder at man impulsivt kan lave sit rugbrød når som helst, uden de helt store forberedelser. Det tager ikke mere end 5-10 minutter at røre dejen sammen alt efter hvor hurtig man er til at finde ingredienserne frem og afmåle.

Boller med valnødder og Hørfrø

Denne opskrift er igen en af mine opskrifter til boller, der kun tager 5 minutter at røre sammen. En dej hvor du slet ikke skal røre dejen med fingrene på noget tidspunkt. Og slet ikke skal bruge tid på at ælte dejen. Du kan lave denne dej om aftenen. Stil den til hævning i nat og Voilá, så er der nem hjemmebag klar til i morgen uden at skulle stå længe i køkkenet.