Chia Boller

Saftige boller med de sunde Superfrø. Helt uden at skulle have dej på fingrene. Super nem opskrift. Vidste du i øvrigt at; to skefulde chiafrø rummer kalk svarende til flere glas mælk, mere omega-3 end en laksefilet og 30 % flere antioxidanter end blåbær. Derudover bugner Chiafrø af antioxidanter, der styrker dit immunforsvar og er med til at beskytter kroppens celler mod frie radikaler og dermed mod ældning. Og så er de spækket med fibre. DOG husk ikke at overdrive (som så meget andet) 15 gram om dagen er rigeligt (Kilde: I Form) Så kom endelig igang!

Denne opskrift giver ca. 12-15 boller

Du skal bruge:

  • 25 gram gær
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk honning, rørsukker eller brun farin
  • 8 dl vand
  • 40 gram Chiafrø
  • 150 gram havregryn
  • 150 gram havremel
  • 400 gram hvedemel
  • evt: 5-10 tsk. chiafrø til drys/pynt (kan sagtens udelades) 

Rør gær, salt, honning og vand sammen og lad gæren opløse helt. Tilsæt havremel, havregryn og chiafrø og rør det godt rundt. Tilsæt til sidst hvedemelet og rør godt rundt til en god tung klistret dej. Dejen skal IKKE æltes, men blot røres rundt, så ingen klisterdej på fingrene – heldigvis 🙂

Lad dejen stå på køkkenbordet med klæde over i min. 5 timer, gerne mere og gerne natten over. Du kan med fordel lave dejen om aftenen inden du går i seng og så er der lækre hjemmebagte boller til morgenmad.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft og hold to bageplader i ovnen, så det bliver godt varme.

Når dejen har hævet er den klar. Du skal ikke røre rundt. Tag to spiseskeer og brug dem til at tage en portion dej på størrelse med en mandarin over på et stykke bagepapir. Brug skeerne til at forme dejen til boller. Giv god plads … ca. 9 boller per bageplade.

Når ovnen er helt varm, så tag en varm bageplade ud af ovnen og hiv bagepapiret med boller forsigtigt over på den varme plade og ind i ovnen. Gentag hvis du har flere boller og plade der skal i ovnen. Ved varmluft kan der sagtens være flere plader på samme tid.

Skru ned til 200 grader og lad dem bage i ca. 30-35 minutter.

Kom ud på rist og lade dem køle og sætte sig i ca. 5-10 minutter og så er de klar til at skære over og sætte tænderne i.

Server med ost, marmelade, koldt smør, honning eller hvad du lige har lyst til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *