Tom Kah Gai – Thailandsk Kokosmælksuppe med Kylling

Tom Kah Gai – Klassisk varm og smagfuld suppe fra Thailand. Færdig på ingen tid. Nem hverdagsmad, der samtidig ‘smager af noget’. Kan bruges både som forret og hovedret. Hvis det skal være en hovedret, vil jeg anbefale at servere en skål jasminris til. OBS! Køb endelig ikke kokosmælk light. Det er fup! Det er bare kokosmælk blandet med vand, så med andre ord får du mindre for pengene. Og tilmed smager det af ingenting. Køb den det rigtige, der kan smages.

2 personer

  • 200 gram kyllingebryst eller inderfilet
  • 6 mellemstore champinon
  • 4 cherry tomater
  • 1 dl kokosmælk
  • 1,5 dl bouillon (kylling eller grønt)
  • 5 tynde skiver galangarod
  • Én stængel citrongræs
  • 3 Keffir Limeblade
  • 1 rød chili (uden kerner)
  • 2 spsk. fiskesauce
  • Saft fra én lime
  • 1 spsk rørsukker

Tilbehør:

  • Drys med koriander

Kom kokosmælk, bouillon, citrongræs (skær den i små skriver), galanga og limeblade. Lad det simre i 5-10 minutter.

Imens renser du champignon, skær enden af og skær dem i kvarte/både. Skær ligeså kylling i mundrette bidder.

Skær den røde chili i tynde skiver (fjern kernerne). Hvis du er “chili forskrækket” og ikke ønsker den særlig stærk, så hold tilbage med chili eller tilsæt hun en halv.

Kom chili, kylling og champignon i suppen og lad den koge til kyllingen er tilberedt. Det tager cirka 5-10 minutter.

Til sidst skal der smages til med fiskesauce, lime og sukker. Find netop den smag du ønsker.. hvis sødere tilsæt mere sukker, hvis mere surt mere lime osv.

Halver tomater og kom i inden servering.

Pynt med koriander.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *