Sprødt Fadbrød med Rosmarin og Hvidløg

Uden tvivl det mest nemme brød. Rørt sammen på ingen tid og ingen dej på fingrene. Og så smager det himmelsk. Kan serveres både til morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover passer det perfekt til oste- eller tapasbordet. Drys med lidt flagesalt, frisk rosmarin og hele fed hvidløg.

Denne opskrift passer som tilbehør til 8 personer

Du skal bruge:

  • 10 gram gær
  • 100 gram havregryn
  • 325 gram hvedemel
  • 4 dl vand
  • 2 tsk sukker (eller honning)
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk. Foliebakke

Pynt:

  • 6-8 hele fed hvidløg
  • Et par friske rosmarinkviste
  • 1 tsk flagesalt

Kom gær i en skål. Tilsæt sukker/honning og salt. Rør lidt rundt indtil gæren bliver blød (og måske endda smelter). Tilsæt vand og udrør gæren helt. Tilsæt resten af ingredienserne og rør rundt med en grydeske eller i en røremaskine. Dejen må gerne være en anelse klistret. Kom olivenolien ned i foliebakken og sørg for at hele bakken er smurt ind i olien. Kom dernæst dejen ned i foliebakken. Hjælp det lidt på vej med grydeske. Mas evt. dejen lidt så den næsten dækker foliebakkens bund.

Lad dejen hæve i min. tre timer (gerne meget mere, så du kan sagtens lave den aftenen i forvejen, hvis det er til morgenmad/brunch eller lav den om morgenen hvis det er som tilbehør til middagen).

Kom den i ovnen ca. én time inden servering. (så kan den også nå at køle lidt af og sætte sig)

Lige inden den kommer i ovnen stikker du hvidløgsfed og rosmarinkviste ned i dejen og drys med flagesalt.

Bag i ovnen på 200 grader i ca. 35 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *