Tomatsuppe med Gin og Sød Basilikum

Den sødmefulde og smagfulde intense tomatsuppe tilsat et ekstra twist. Tilsæt en lille smule gin. Det giver den en skønt kant. Og den kan sagtens spises af børn. Al alkohol er fordampet 🙂 Pynt til sidst med sød eller almindelig frisk basilikum. Det giver den perfekte afrunding. Og glemte jeg at sige at denne er den nemmeste suppe at lave – klar på ingen tid.

Denne opskrift giver suppe til 4 personer

En klat smør
En sjat olivenolie
2 løg
2 spsk gin
2 spsk tomat koncentrat
400 gram flåede tomater
2 dl bouillon
2 dl piskefløde
0,5 tsk salt
1 tsk sukker

Pynt: En håndfuld frisk basilikum

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt tomatpuré, tomater og bouillon. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Kom tomatsuppen tilbage i gryden, tilsæt fløde og salt og varm suppen igennem. Smag til.

Servér gerne med et godt stykke brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *