Sprød Cæsar Salat

Sommeren er i den grad over os, og vi trænger til lette måltider. Salater er skønne, men hvis de skal mætte bare en smule er det godt med lidt ekstra smæk på fyldet. Cæsar Salat er fyldt med saftig kylling og den meget velsmagende Cæsar Dressing, der er helt unik.

NB! Hvis du forbereder i god tid, så kan du på forkant marinere kyllingefiletterne nogle timer inden i en blanding af lidt olivenolie, citronsaft og presset hvidløg (alle ingredienserne har du allerede qua nedenstående indholdsliste)

Denne opskrift giver en god portion salat til 2 personer.

Du skal bruge:

Salat:

  • 2 kyllingebryster
  • 2 hjertesalater
  • 70 gram hel parmesanostflager
  • Brødcroutoner (lav dem gerne selv, se nederst)

Dressing:

  • 2 æggeblommer
  • 4 ansjosfileter
  • 1 fed hvidløg
  • Saft fra en halv citron
  • 1 spsk hvidvinseddike (eller en anden klar eddike, bare ikke lagereddike)
  • 1 dl olivenolie
  • 70 gram hel parmesanost

Skyl salaten og riv/skær i mundrette stykker. Kom det i en bred skål.

Grill eller steg kyllingefiletterne til de er gennemstegt. Skær dem derefter i grove stykker.

Drys croutoner og parmesan flager henover.

Blend alle ingredienserne til dressing sammen til en luftig dressing i en lille blender eller foodprocessor. Og kom dressing henover salaten (eller servér ved siden af hvis man selv skal have lov til at dosere).

Note!

Du kan selv lave dine egne croutoner, og det er hurtigt og nemt og smager bedre.

Tag nogle skriver brød. Fx. Rugbrød, Foccacia, Baguette m.m. (alt brød kan bruges). Skær det i små tern. Varm lidt olie/smør på en pande (tilsæt evt. lidt revet hvidløg) og rist brødet i nogle minutter. Drys med lidt salt og evt. lidt rosmarin. Og så er de klar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *