Vaniljeparfait med Hindbær og Chokolade

Min absolutte yndlings is – som ret faktisk og teknisk er en parfait. I særdeleshed nem at lave og som ikke krystalliseres i fryseren grundet den luftige flødeskum som base. Opskriften nedenfor er til 4 personer, men du ganger blot op, hvis der skal være en stor portion. Isen kan sagtens holde sig i op til en uge i fryseren, så lav endelig rigeligt. Pynt med Chokoladesovs, Hindbærcoulis og/el. friske hindbær

Du skal bruge:

  • 2 spiseskefuld rørsukker
  • 2 æggeblomme (1 bæger pasteuriserede æggeblommer)
  • en 1/4 liter piskefløde
  • 1 stang vanilje + 1 tsk rørsukker

Chokoladesovs

  • 100 gram mørk chokolade
  • 2 dl piskefløde

Hindbærcoulis

  • 200 gram frosne hindbær
  • 3 spsk sukker

Pynt: Lidt friske hindbær

Pisk sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Del vaniljen i to dele og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv og mas det sammen på et skærebræt med én tsk sukker, der hjælper med at fordele kornene. Kom dernæst vaniljemassen ned i æggesnapsen og pisk nogle omgange til vaniljen har fordelt sig.

Pisk fløden til en let flødeskum. Vend flødeskummet forsigtigt med æggesnapsen. Vigtigt at du vender det hele sammen og ikke pisker, da flødeskummet skal bevare den luftige konsistens. Kom dernæst massen i et passende form der passer i fryseren. Stil i fryseren – gerne natten over, men minimum 5 timer.

Chokoladesovs: Sæt en gryde på medium varme. Tilsæt fløden og lad det smelte stille og roligt sammen.

Hindbærcoulis: Kom de frosne hindbær i en lille gryde tilsat sukker. Lad det koge op og sæt dernæst på køl. 

Portionsanret på tallerkener. Kom hindbærcoulis først, dernæst is og til sidst chokoladesovs og friske hindbær

Bon appetit

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *