Sommerdessert: Jordbær med Creme Anglaise og Jordbær Sorbet

JORDBÆR! JORDBÆR!… Sommerferie kickstartes med den lækreste og smukkeste dessert. En hyldest til de smagfulde danske jordbær, der stadig høstes rundt omkring i landet : Sommerdessert: Jordbær med Creme Anglais og Jordbær Sorbet. Nemt at gå til – og ikke så svært som det ser ud 🙂

Sprøde og Smukke mini orangekager

Denne dessert er en fuldstændig fantastisk smuk dessert. Ud over at se helt kunstnerisk ud på tallerkenen, så egner den sig også godt til gæstemad, da de kan lave i forvejen og dermed frigive mere tid sammen med gæsterne. Og så imponerer den samtidig, hvilket man ikke skal kimse ad.

Intens Chokoladetærte med frisk Hindbærskum

Intens chokoladetærte der smelter på tungen. Smuk og nem dessert når der gæster i sigte. Den kan laves i forvejen og så er den utrolig smuk når den portion anrettes. Og så kan man spise den med god samvittighed: Videnskaben beretter at chokolade har en helbredende effekt og sågar er sundt (i små mængder og med kakaoindhold på over 70% 🙂

Chokoladetærte / Tarte aux Chocolat

Hvis du elsker chokolade så skal du give dig i kast med denne chokoladetærte. En fransk klassiker. Intens chokoladesmag i den bitre chokoladeafdeling. Blot fem ingredienser skal der til for at få denne fortryllende oplevelse. Og ‘good news’: Videnskaben beretter at chokolade har en helbredende effekt og sågar er sundt (i små mængder og med kakaoindhold på over 70%).

Blåbærtærte på sprød bund og med luftig vaniljeskum

Er kager sunde? Det tvivler jeg på, men det kan være godt for sjælen og humøret at forkæle sine smagsløg med lidt sødt. Og dog! Blåbær er rig på antioxidanter og vitaminer. Og hvis de spises rå og friske, er sundhedsfaktoren højest. Så måske er min nyudviklede blåbærtærte en ‘win-win’, der toppes med 250 gram friske blåbær. Prøv den – den er let at lave!

Rødgrød med Fløde

Rødgrød med fløde. Så kan det vel ikke blive mere dansk. Udover at være den mest populære sætning man serverer til udlændinge, for at teste hvor gode de er til dansk, så er ‘rødgrød med fløde’ også en af de mest populære sommerretter i det danske køkken. Nogle kalder det sågar “Danmarks nationaldessert”. Hér er min version – frisk, lækker og let at lave.