Denne dessert er en fuldstændig fantastisk smuk dessert. Ud over at se helt kunstnerisk ud på tallerkenen, så egner den sig også godt til gæstemad, da de kan lave i forvejen og dermed frigive mere tid sammen med gæsterne. Og så imponerer den samtidig, hvilket man ikke skal kimse ad.
Du skal bruge til 6 portioner:
Dej/Kager:
- 3 æggehvider
- 125 gram sukker
- 45 gram hvedemel
- Revet appelsinskal fra usprøjtet appelsin
- 60 gram smeltet smør
Mousse/Creme:
- 400 gram friske jordbær
- 250 gram mascarpone
- 1/4 liter piskefløde
- 1/4 dl Cointreau
- evt. 1-2 spsk flormelis – kan udelades afhængigt af hvor sød du ønsker.
Pynt med lidt flormelis og en spiselig blomst.
Pisk æggehvider til en blød masse. Tilsæt langsomt sukkeret og pisk til æggehviderne er helt stive så det ligner en marengs.
Vend skiftevis hvedemel, appelsinskal og smeltet smør i æggehviderne.
Lad dejen hvile i 10 minutter. Tag to teskeer og brug dem til at sætte små kageklatter på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug ca. 2 tsk. dej pr. kage, og smør den ud med bagsiden af en teskeen til en cirkel på 5-6 cm i diameter. Lav 24 kager i alt.
Bag kagerne midt i ovnen ved 165° C i 10-12 minutter til de er gyldne og sprøde.
Flyt dem forsigtigt med en spatel eller palet over på bageristen og lad dem køle helt af.
Kagerne kan sagtens laves på forhånd og gemmes i en kagedåse.
Mos jordbær (og evt. sukker/flormelis – start med blot 1 spsk. hvis du foretrækker den sød), brug evt. en stavblender.
Pisk jordbærmos og mascarpone, til det har konsistens som flødeskum.
Pisk fløden til let skum og vend det i jordbær/mascarponeblandingen. Smag til med cointreau og evt. mere flormelis, hvis man ønsker en sødere skum.
Portionsanret kagerne ved skiftevis at komme skum og kage mellem hinanden (se foto). Du kan fordele skummet med to spiseskeer, eller endnu nemmere. Kom al creme i en sprøjtepose, hvilket gør det meget nemmere at arbejde med og tilmed mere ensartet.
Læg den sidste på som låg
Pynt med flormelis, jordbær og spiselig blomst.
Så er dér dessert 🙂
31. december 2019 at 12:42
Sprøde Og Smukke Mini Orangekager
Hvor meget piskefløde? Der står bare 1/4. Hilsen Anne
31. december 2019 at 12:50
Kære Anne
Du har ret, en lille fejl. Der skal stå 1/4 liter piskefløde 🙂 .. Jeg retter fluks.
Rigtig godt nytår.
KH Mia