Hvid ‘virgin’ gløgg med æble, anis og sort peber

Helt ærligt! Så er jeg lidt træt af den klassiske rødvinsgløgg. Så jeg er smuttet i køkkenet og har udviklet min egen gløgg der tilmed kan serveres til børn da den er helt UDEN alkohol. Men du kan altid lige tilsætte en sjat rom hvis du trænger til et pift. Pynt evt. glasset med friske æbler i tern, kanelstang og mandelsplitter. Eller server enkelt og minimalistisk med en tynd skive æble skåret på tværs.

Opskrift til ca. 5-6 personer

Du skal bruge:

  • 1 liter æblemost (gerne ufiltreret)
  • 20 gram sukker
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 stjerneanis
  • 1 helt æble
  • 6 peberkorn
  • 10 gram frisk ingefær

Til servering:

  • 1 kanelstang per glas
  • 1 spsk mandelsplitter per glas
  • 1 skive æble per glas

Skær æble i både og kom det i en gryde. Skær den friske ingefær i skiver (gerne med skræl) og kom den i gryden. Kom resten af ingredienserne i gryden (på nær eddiken). Giv det et kort opkog og lad den derefter trække i 30-60 minutter.

Imens rister du mandelsplitter kort på en pande til de bliver let gyldne.

Tilsæt dernæst eddike i gløggen og lad det koge op igen.

Hæld den varme gløgg på glas igennem en sigte og server med en kanelstang, lidt æble og ristede mandelsplitter.

Server med lidt julesmåkager.

Glædelig Jul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *