Intens Chokoladetærte med frisk Hindbærskum

Intens chokoladetærte der smelter på tungen. Smuk og nem dessert når der gæster i sigte. Den kan laves i forvejen og så er den utrolig smuk når den portion anrettes. Og så kan man spise den med god samvittighed: Videnskaben beretter at chokolade har en helbredende effekt og sågar er sundt (i små mængder og med kakaoindhold på over 70%) 

Bund:

  • 175 gram hvedemel
  • 100 gram smør
  • 50 gram flormelis

Chokoladefyld:

  • 175 gram mørk chokolade
  • 2 dl. piskefløde
  • 20 gram smør

Hindbærskum

  • 100 gram hindbær
  • 60 gram flormelis
  • 2,5 dl. piskefløde

Bund: 
Sørg for at smørret er stuetempereret. Det gør den lidt nemmere at arbejde med. Hvis du impulsivt er gået igang med tilberedningen, så giv smørret 15-30 sekunder i mikroovnen. Kom smør, mel og flormelis i en skål og masser det hele sammen til en dej. Hvis det ikke samler sig af sig selv, så tilsæt et par skefulde vand fra hanen.

Kom det hele op i en form belagt med bagepapir. Det kan være en springform eller et porcelænstærtefad. Vigtigt at du enten har belagt med bagepapir eller har smurt formen grundigt. Kom dejen op og pres dejen ned i formen, så den til sidst dækker og tilmed har dej et stykke op af kanten.

Kom den i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter. Kig gerne til den efter 10 minutter. Den må godt tage en lille smule farve. Tag tærtebunden ud af ovnen og lad den afkøle helt.

I mellemtiden kan du tilberede chokoladefyldet.

Chokoladefyld: 
Kom fløden i en lille gryde. Varm den op til ‘næsten’ kogepunktet. Del chokoladen i mindre stykker og kom det ned i gryden. Rør forsigtigt rundt indtil al chokoladen er smeltet og du står med en lind chokoladecreme. Tilsæt til sidst smørret som ligeså skal smelte helt.

Hæld forsigtigt chokoladecremen på den kolde tærtebund. Stil den på køl i minimum 2 timer før servering. Gerne mere.

Hindbærskum:
Hvis du benytter frosne hindbær vil jeg anbefale at du giver bærrene et opkog for at fjerne evt. bakterier. Kom dem i en lille gryde og lad det koge i blot et minut. Tilsæt flormelis. Lad det afkøle. (Hvis du benytter friske bær, så skal du blot mose dem med en gaffel og tilsætte flormelis). Pisk fløden til flødeskum, gerne til en lind skum, der ikke er for hårdt pisket, omvendt skal det ikke være for flydende. Vend hindbærrene i skummet og det er nu klar til servering.

Portionsanret med en skive tærte og en enkelt klat hindbærskum ved siden. Smukt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *