Denne utrolig nemme salat er klar på under 5 minutter. Få ingredienser danner rammen om både en hurtig og let frokost eller en nem forret. Du bestemmer salattypen. Der er frit valg. Du kan enten vælge én salattype eller blande. Fx hjertesalat, radicchio, ruccula, feldsalat m.fl.
Denne opskrift er til 2 portionsanretninger.
Du skal bruge:
- 100 gram Blandet salat efter eget valg
- 100 gram Parmaskinke
- 100 gram Parmasanost
- Balsamicco giace
- Olivenolie
Salatmængden afhænger af om det er en frokostret der skal mætte lidt mere eller om det er en let forret. Hvis det er en forret, så kan du nøjes med en mindre mængde. Blot en håndfuld salat til hver er nok. Hvis det er en frokostret vil jeg øge mængden af både salat og evt. også Parmaskinke og Parmasanost. Prøv dig frem til netop den størrelse der passer dig.
Skyl salaten. Hvis du benytter store salat blade som Radicchio, Hjertesalat, Romaine eller Iceberg, så riv salaten i små mundrette stykker. Feldsalat og Ruccula kan oftes benyttes som de er.
Anret på to tallerkener. Salat nederst og Parmaskinken og osten øverst. Riv Parmasanosten i store flager.
Dryp til sidst med en god olivenolie og balsamiccoglace.
Velbekommen