Risalamande med drys af brændte mandler

Desserten juleaften kan ikke være meget anderledes end Risalamande, der spiller en klar hovedrolle til vores julemiddag. For mig er det vigtigt at risalamanden er luftig, blid og samtidig med bid.

Hvis du har mod på at ændre konceptet en smule, så giv den en twist. Drys med hakkede brændte mandler og en kugle kirsebær-, solbær- eller hindbær sorbet.

Jeg har et hurtigt og nemt bud på de lækreste brændte mandler hér:

Du skal bruge:

  • 150 gram grødris
  • 1 liter sødmælk
  • 70 gram sukker
  • 100 gram smuttede mandler
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 1 knsp. flagesalt

Kom mælk op i en gryde sammen med ris. Lad det koge op.

Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og pres det sammen med sukker, så kornene bliver fordelt. Kom vaniljesukker og de tomme vaniljestænger ned i gryden og rør rundt. Tilsæt ligeså et knivspids flagesalt. Lad det simre for svag varme. Rør løbende i gryden for at sikre at det ikke brænder på.

Når det er nået en grødagtig konsistens, tages den af varmen og på køl. Lad den afkøle helt. Du kan med fordel lave den dagen inden.

Når den er helt kold laves det sidste. Hak mandlerne groft (HUSK at tage et par stykker hele mandler fra, til mandelgave). Pisk fløden til let skum (á la ymer konsistens). Vend det hele forsigtigt rundt.

Servér med lun kirsebærsovs og som ekstra twist et drys brændte mandler og en kugle sorbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *