KETO / LCHF “rug”brød (rugbrød uden korn)

Et af mine store savn i starten på KETO var fraværet af rigtig rugbrød. Men det savn, blev hurtigt erstattet af det lækreste brød der til forveksling ligner et rugbrød på en prik – og smager helt fantastisk. (Og det er ikke stenalderbrød)

Samtidig utrolig nemt, helt uden hævning! Sæt igang 😉

Du skal bruge:

  • 100 gram solsikkekerner
  • 100 gram mandler
  • 100 gram chia
  • 100 gram sesamfrø
  • 100 gram græskarkerner
  • 200 gram hørfrø
  • 125 gram Havremel
  • 50 gram kokosfiber
  • 2 spsk HUSK eller Loppefrøskaller
  • 2 spsk. Sukrin Gold
  • 4 spsk æbleeddike
  • 1 spsk fint salt (gerne fint Himalayasalt eller flagesalt)
  • 5 dl. vand
  • 1 dl. olivenolie
  • 4-5 æg (hvis store æg, blot 4)

Ultra nemt!

Kom hørfrø og chiafrø op i en skål med vandet. Lad det stå.

Kom mandler og græskarkerner i en minihakker og blend til groft mel. Kom det op i skålen med hørfrø og chia.

Kom resten af ingredienserne op i skålen og rør rundt. Jeg bruger de bar næver, og ælter det hele godt rundt med fingrene.

Kom hele massen op i en brødform. Jeg benytter en silikoneform. Den passer perfekt både i størrelse til ovenstående portion, og slipper brødet nemt efter bagning. Min form måler: L23 x B123 x H8 cm

Bag i ovnen på 160 grader i 90 minutter.

Tag den ud af ovn og form, og lad den afkøle helt inden du skærer. Gerne natten over i køleskabet.

Skær tynde skiver (ja, helst så tynde som muligt) da det mætter meget mere end almindeligt brød. Det holder fint én uge i køleskabet. Hvis du spiser mindre, så skær det hele i skiver, og kom på frys og tag nogle skiver ud efter behov.

KETO/KULHYDRATER
Der er 125 gram havremel (=15 gram kulhydrat i alt). Dette brød giver ca. 30 skiver og dermed blot 0,5 gram kulhydrat per skive.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *