De sprødeste hjemmebrændte mandler. “Pure and simple”. Mandler, sukker og et twist vand. Så simpelt er det. Lav endelig en stor portion nu hvor du er igang, så du også har til værtindegaver, desserter og til snacks.
Hvis det er ved juletid har jeg to tips:
(1) Tilsæt 1 tsk kanel
(2) Drys lidt hakkede brændte mandler henover din ria a la mande
Du skal bruge:
- 200 gram sukker
- 200 gram mandler
- 10 spsk. vand
Kom det hele op i en gryde eller pande og sæt på høj varme. Rør rundt konstant og hav tålmodighed og gennemgå følgende faser.
Til at starte med vil vandet fordampe.
Dernæst vil sukker tørre ind og blive som sand. Bliv ved med at røre og kom til næste fase.
Sidste fase er at sukkeret begynder at karamelliseret og omfavne mandlerne. Og sukkeret bliver klart. Hvornår du stopper er en smagssag. Jeg stopper når de er halvt karamelliseret og halvdelen har en ru overflade.
TIP: Prøv at tilsætte 1 tsk lakridspulver, der giver et ekstra twist.