Sæt kulør på denne mørke vintertid. Prøv denne nemme græskar hummus baseret på Hokkaido. Nem, smagfuld og smuk intens farve. Godt alternativ til den klassiske (hudfarvede:) Hummus 😉
- En halv rå Hokkaido (ca. 300 gram)
- 2 store gulerødder
- 200 gram kikærter, kogte
- 5 spsk. olie
- 1 spsk. Tahin
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. spidskommen
- Saft fra en halv citron
- 2 fed hvidløg
- lidt salt og peber
Vask hokkaido (hvis den er økologisk, usprøjtet, så lad skal sidde på). Fjern kerner og skær den i grove stykker. Skræl gulerod og skær den i grove stykker.
Sæt Hokkaido stykkerne i ovn med de grove stykker gulerødder i 30 min. i 175 grader. Tag dernæst ud af ovnen og lad dem afkøle.
Kom det hele op i en foodprocessor (eller mini hakker) sammen med resten af ingredienserne. Man kan også komme det hele op i en skål og bruge en kraftig stavblender. Smag til med salt og peber
Server som dip til grøntsager og snacks, eller som tilbehør til middagen eller salaten.