Honning Brød

🍯Honning Brød 🍞

Forkæl dig selv med dette skønne honningebrød (for ja, der er jo stadig Honning tema denne uge 🐝 og i dag er det  tid til en opskrift – MED honning selvfølgelig 😜)

Ét brød:

15 gram gær
4 spsk. honning
1,5 tsk salt
5 dl vand
150 gram grovvalset havregryn
100 gram havremel
180 gram hvedemel
1 spsk chiafrø eller hørfrø
Tag gæren direkte fra køl.

Kom gær, honning og salt i en skål og mas det lidt sammen. Tilsæt vand fra den kolde hane og lad gær, salt og honning gå i opløsning.

Tilsæt først havregryn og dernæst chia/hørfrø. Rør lidt rundt. Tilsæt dernæst havremel. Rør rundt igen. Og tilsæt til sidst hvedemel (tilsæt lidt ad gangen). Konsistensen skal ende med at være som en tung/tyk havregrød. Hold derfor lidt mel tilbage, hvis denne konsistens opstår før al mel er brugt … eller tilsæt lidt ekstra, hvis du føler at den er for blød.

Du behøver ikke ælte eller røre dejen med fingrene. Blot rør på røremaskine eller i hånden.

Lad dejen hæve i skålen min. 5 timer, men meget gerne natten over på køkkenbordet. (Den skal ikke på køl). Lige præcis dette brød på billedet har jeg hævet i 20 timer.

Når du (og dejen) er klar, så kom dejen op i en smurt brødform. Jeg har til dette brød benyttet mig af silikone form der måler 7 (H) x 24(L) x 14 (B) cm

Forvarm ovnen på 220 grader. Kom brødet ind i ovnen. Efter 20 minutter skruer du ned på 190 grader og bager videre i yderligere 30-40 minutter (afhængigt af din ovn). Du kan mærke når brødet er færdigt ved en sprød skorpe og når brødet lyder hult når du banker let på toppen eller i bunden.

Lad brødet hvile lidt inden du skærer så brødet når at “sætte sig” og dampe lidt af.

TIP!
Smager fantastisk de efterfølgende dage, hvis det lige får en tur på brødristeren (hvis der altså er noget tilbage)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *