Denne opskrift er udviklet til nemlig.com hvor du kan købe råvarerne direkte ved blot et enkelt klik hér
Et nyt år er startet! Efter en sød suletid i december, trænger mange (inklusiv mig selv) til en sund madvaner i januar måned. For mit vedkommende har jeg lovet mig selv at droppe sukker og kornprodukter (dvs. ingen pasta, brød m.m.). I den anledning har jeg udviklet dette (glutenfrie) blomkålsbrød helt uden mel. Du kan både spise det som brød, men du kan også blot spise det som snack i løbet af dagen. Det smager nemlig super godt som det er – helt uden pålæg. Rigtig godt nytår!
Giver 6 skiver // Tilberedelse: 10 minutter // Ovntid: 20 minutter
- 300 gram blomkål (cirka et halvt blomkål)
- 2 æg
- 2 spsk. solsikkekerner
- 2 spsk. loppefrøskaller
- 2 spsk. reven parmesanost
- Lidt salt og peber
Skyl blomkål og skær den i grove stykker. Kom den i en minihakker eller foodprocessor sammen med solsikkekerner og “kør” til det hele er finthakket og ligner bulgur
Kom det i en skål og tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt.
Kom bagepapir på bageplade og fordel “dejen” på pladen i et tyndt lag. Cirka 5 mm tykt og lige tykt over det hele.
Kom i ovnen og bag ved 200 grader i cirka 20 minutter, når den begynder at tage lidt farve.
Tag den ud af ovnen og lad den afkøle. Skær dernæst i det rette stykker.